Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
15.11.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

San Marino - Estonsko 0:0

Reprezentanti San Marina sice i po tomto zápase zůstanou na dně skupiny E a v úvodních čtyřech zápasech ještě ani jednou neskórovali, ovšem proti Estonsku dosáhli na neskutečný úspěch. Vůbec poprvé v historii dokázali bodovat v kvalifikacích na evropský šampionát, po více jak deseti letech dokázali bodovat a po bezbrankové remíze 0:0 slavili obrovskou senzaci. Naopak Estonci se negativně zapíšou do historie, když jako první s tímto trpaslíkem ztratili.

San Marino má v tuto chvíli jeden bod a skóre 0:11, Estonci jsou se čtyřmi body předposlední pátí a výrazně si zkomplikovali situaci za postupem na evropský šampionát. Asi největší trpaslík evropského kontinentu naposledy uspěl v roce 2004 proti Lichtenštejnsku, kde ho v přátelském duelu porazil po výsledku 1:0, jinak bodoval po jednašedesáti zápasech v řadě za sebou. A i když byl mírně horším celkem, tak rozdíl vskutku nebyl příliš vysoký.

Hosté sice měli v držení míč ze čtyřiašedesáti procent a zaznamenali i více střel, ale celkový poměr 8:12 opravdu nebyl nijak výrazný. Hosté poprvé zahrozili po zhruba čtvrthodině hry, kdy se po přihrávce Tenisteho dostal ke střele Antonov a v dobré pozici trefil jen blokujícího Brolliho. Po půl hodině hry se v obrovské možnosti ocitl Zenjov, který se po krásné kolmici od Kruglova ocitl sám před gólmanem Aldem Simoncinim.

Jenže dostal se k němu příliš blízko a nedokázal ho překonat, domácí strážce odvrátil balón fantasticky na rohový kop. Ihned na to zahrozil na druhé straně z rohového kopu Chiaruzzi a jeho kroucený balón vyrážel na poslední chvíli z brankové čáry gólman Aksalu. Zhruba pět minut před přestávkou vypálil z pětadvaceti metrů po zemi Vassiljev a Simoncini si opět připsal dobrý zásah, v nastaveném čase pak stejný hráč pálil z první těsně vedle.

Po změně stran propadl centr až do pokutového území k Zenjovovi a ten akrobaticky mířil příliš vysoko. V 55. minutě po skvěle zahraném rohu Antonova hlavičkoval Artjunin a Simoncini znovu jistě zasáhl. Přesnou čtvrthodinu před koncem mohl otevřít skóre utkání hostující Antonov, nicméně jeho dobrou ránu znovu odvrátil famózní domácí gólman. V poslední velké možnosti zápasu se octil zhruba deset minut před koncem Morozov, jenže jeho hlavičku i tentokráte vyškrábl výborný Simoncini a outsider skupiny už s vypětím všech sil ubránil historický výsledek.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

za tu remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská gratulace San Marinu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele