Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
14.06.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rusko - Rakousko 0:1

Další důležité tři body si do tabulky skupiny G připsalo Rakousko a velice se přiblížilo k vysněnému postupu. Naproti tomu Rusové po dnešní porážce 0:1 zůstávají daleko za očekáváním, s osmi body jim patří třetí příčka, a pokud nebudou chtít ve Francii chybět, musí pořádně zabrat. Kdo ví, jestli u toho bude ještě zkušený trenér Fabio Capello, pod nímž je už židle pořádně rozhoupaná.

Celé utkání rozhodla jediná branka. Postaral se o ni zkušený kanonýr Marc Janko, jenž momentálně nastupuje za australské Sydney. Tento klíčový moment přišel po půl hodině hry. Z pravé strany odcentroval Martin Harnik, našel Junuzoviće, jehož zakončení sice domácí defenziva dokázala na dvakrát zblokovat, míč se však odrazil k Jankovi a držitel Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce Evropy za sezónu 2008/09 exkluzivními nůžkami překonal Akinfejeva.

V té době už na hřišti dávno nebyl pilíř zadních řad sborné Vasilij Berezuckij musel pro zranění již po jedenácti minutách přepustit své místo teprve devatenáctiletému mladíčkovi Nikitu Černovovi, který si odbyl premiéru v reprezentačním dresu. Rakušané mohli po vstřeleném gólu okamžitě přidat druhou trefu, Junuzović skvělým pasem vysunul Baumgartlinger, ten ale prokázal, že je všechno jen ne zakončovatel a tváří v tvář Akinfejevovi mířil těsně vedle.

Capellova ekipa byl nejblíž k vyrovnání v rozmezí 50. až 70. minuty, jenomže ani jednou nedokázala vyzrát na skvěle chytajícího Roberta Almera. Navzdory tomu, že tento brankář v Hannoveru celou sezónu jenom kryje Zielerovi, v národním týmu je jasnou jedničkou a diváci v nové Otkrytie Aréně se několikrát přesvědčili proč. Jednatřicetiletý gólman reflexivně zlikvidoval hlavičku Mirančuka a skvělou robinzonádou se blýskl proti projektilu Žirkova.

Svěřenci Marcela Kollera tak nejnebezpečnější příležitosti domácích přečkali s čistým štítem, a když skvěle zvládli i samotný závěr zápasu, mohli se radovat z pátého kvalifikačního vítězství v řadě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
jaris7

Reagovat
smazaný uživatel

snicle to daju !

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele