Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
07.09.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Řecko 0:0

Rumunská ofenziva se sice zadrhla, směrem dozadu to ale pořád funguje náramně: svěřenci Anghela Iordanescua udrželi sedmé (!) čisté konto z osmi kvalifikačních zápasů, a přestože těžkými prohrami ztýrané Řecko nakonec neporazili, drží si po remíze 0:0 stále tříbodový náskok na barážovou třetí příčku.

Na Iordanescuovi bylo hodně vidět, že chtěl dnes zvítězit; na hřiště vyslal ofenzivní sestavu a nařídil svým svěřencům držet míč a snažit se na řeckou bránu postupovat rychlými kombinacemi. Opticky to fungovalo: Rumuni vypadali určitě lépe a jen nováček Constantin Budescu zahodil dvě slibné šance. Nakonec však fanoušci žádný gól neviděli, a díky remíze Maďarů se Severními Iry toho vlastně ani nemusí příliš litovat. Situace na čele tabulky se nijak nezměnila, pouze všichni mají o bod více.

Rumunský kouč před utkáním varoval, že i přes prohry proti Faerům a Finsku zůstávají helénští nájezdníci nejlepším týmem celé skupiny, a dnes to tak chvílemi opravdu vypadalo. Řecký tým sice po většinu času tahal za kratší konec, leč v určitých pasážích dokázal zabrat a ukázat, proč vlastně bylo jeho jméno při losování kvalifikace nasazeno do prvního koše. Dobrá organizace, tuhá defenziva a rychlé brejky zpočátku fungovaly.

Jenže domácím stačilo držet míč při zemi, rychle kombinovat a hodně si přihrávat, a rázem se hrálo prakticky na jednu bránu. Budescuovy dva smolné pokusy v prvním dějství ještě překonal Claudiu Keserü, který ve vápně mohl nahrávat úplně volnému Ovidiu Hobanovi k doklepávání do prázdné, místo toho ale vystřelil sám a trefil pouze jednoho z obránců.

Také ve druhém dějství drželi Rumuni před vlastními fanoušky otěže zápasu pevně v rukou a řecký brankář Orestis Karnezis se musel vytáhnout proti povedené ráně Gabriela Torjeho. Jediná skutečná šance na druhé straně se zrodila až v samém závěru - Ciprian Tatarusanu si však s dělovkou Panagiotise Koneho poradil a odmítl první kvalifikační řecké vítězství. O postupových pozicích se tak definitivně rozhodne až v říjnu.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Recko muze jen prekvapit...mam na mysli maximalne plichtu ale verim ze to Rumuni doma zvladnou...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele