Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
29.03.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rumunsko - Faerské ostrovy 1:0

S notnými potížemi udrželo Rumunsko ve skupině F vedoucí pozici a je velmi blízko přímému postupu na šampionát. O jediný gól utkání s Faerskými ostrovy se postaral svým čtvrtým zásahem v reprezentačním dresu Claudiu Keserü. Hosté, kteří naposledy venku senzačně skolili Řecko, se za svůj výkon zase stydět určitě nemusejí.

Domácí sice výsledkově nakonec potvrdili roli favorita a získali povinné tři body, ale herně výrazně nepřesvědčili. I když šancí si vytvořili celkem dost, v koncovce uspěli jen jednou. V první třicetiminutovce se gólman Nielsen moc potit nemusel, vychytal střelu z dálky od Rusescua a také možnost Keserüa po pěkném pasu od Pintiliiho.

Ve 21. minutě Nielsen inkasoval z dost nešťastné situace. Maximův centr z přímého kopu byl ve vzduchu tečován a míč nečekaně skončil na tyčce. Protože však Faerské ostrovy jako by vůbec nereagovaly, že se v blízkosti jejich brány ocitá hned několik dorážejících protihráčů, mohl se Keserü o vteřinku později radovat z úspěchu.

Hosté v první půli zahrozili snad jen jednou jedinkrát a ani po obrátce to z jejich strany nebylo lepší. Skvěle se ovšem předvedl brankář Nielsen. V 65. minutě se musel činit proti standardce Maxima, jehož pokus likvidoval snad až na třetí pokus, neboť Popa se snažil ještě hlavou k balónu propracovat a skórovat.

Těsně poté musela zaúřadovat také domácí obrana, konkrétně Chiriches, jenž zastavil unikajícího Edmundssona. Rozhodnout o třech bodech mohli následně Keserü s Maximem, avšak první jmenovaný trefil tyčku a druhý ztroskotal na Nielsenovi. V závěru Rumunsko podržel fantastickým zákrokem brankář Pantilimon proti dobré střele Edmundssona.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
Noustress

3:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele