Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
14.11.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Řecko - Faerské ostrovy 0:1

Pořádnou ostudu si museli vytrpět fotbalisté Řecka. Faerské ostrovy dokázali poprvé od roku 2001 zvítězit na venkovním hřišti a dokonce se v tabulce posunuli na předposlední místo právě před svého soupeře. Ten je po čtyřech odehraných zápasech na dně a s jeho šancemi na postup do Francie to vypadá dost mizerně.

Jeden vstřelený gól, jeden bod, taková je aktuální bilance Řecka ve skupině F, kde patřilo ke spolufavoritům na přední příčky. Souboj s trpaslíkem ze severu Evropy měl být jen jakýmsi odrazovým můstkem. Nebyl. Faerské ostrovy šokovaly, sehrály jedno z nejlepších utkání a zaznamenaly možná největší úspěch své historie.

Uvidíme, jestli tuhle porážku ustojí kouč Claudio Ranieri, pod nímž tým zatím velmi strádá. I když u kormidla je opravdu krátkou dobu, takový výsledek nečekal asi nikdo. Hosté se svého soka v žádném případě nezalekli, neměli, tak říkajíc, co ztratit, a štěstí nakonec odvážnému přálo. V 61. minutě se stal hrdinou večera Jóan Edmundsson.

Domácí si vytvořili první vážnější šanci ve 14. minutě, Kone však svou hlavičku po rohovém kopu mezi tři tyče neusměrnil. O tři minuty později naopak na druhé straně pořádně zahrozil B. Olsen, nicméně jeho střela z přímého kopu trefila jen tyčku. Následně byli blízko brance Karelis s Christodoulopoulosem, avšak oba mířili mimo.

Faerské ostrovy do přestávky vystrčily růžky ještě dvakrát. Brankář Karnezis měl nejprve plné ruce práce s hlavičkou Benjaminsena, pak musel v souboji jeden na jednoho uspět proti Edmundssonovi. Tyčku šest minut po obrátce trefil ještě Benjaminsen, až nakonec naprosto nic netušící Řeky uzemnil stále aktivní Edmundsson.

Vatnhamar unikl po pravé straně a předal balón do vápna. Ten se nakonec dostal k B. Olsonovi, jenž se snažil vypálit k tyči. Jeho střelu pak hokejovým způsobem tečoval jeho spoluhráč do protipohybu Karnezise a senzace byla na světě. Jen těžko by před utkáním někdo čekal, že se mužstvo Larse Olsena ujme zaslouženého vedení.

Řecko i nadále hrálo prachbídně a svou nicotnou hrou spíše jen dráždilo své fanoušky, kteří s blížícím se koncem čím dál více pískali. Kone měl sice velkou možnost na vyrovnaní, jenže z blízkosti pouze přestřelil. Domácí záložník minutu před koncem mohl skórovat naposledy, avšak napálil pouze břevno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už bych se hodně divil kdyby Řecko zde naplno nebodovalo .... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

já ze srandy dal Faerské Ostrovy kurz 16,80.Doufám že Ostrovy vyhrajou 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi borec , koukal jsem na to a jestli jsi to opravdu dal tak jsi si to zasloužil

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli jsi nelhal, soudruhu, tak gratulace. I když někde byl ten kurs ještě o dost vyšší

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kalla

Reagovat
arsavin

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tak za kurz 1,5 byl ty řeky hrál ale takhle?

Reagovat
šolim

Ty ses asi zbláznil! To by hrál celej svět a sázkovky by zkrachovaly!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kalla

Reagovat
numeromis

přesně, "nulová šancia"

Reagovat
REPLIKATOR

dobře jim tak

Reagovat
smazaný uživatel

ranieri po zapase: "rezignovat nehodlam. budu pokracovat v tvrde praci." no to snad ne! predseda Helenske fotbalove federace (EPO) jorgos Sarris ho jiz v noci podstate vykopl tim, ze verejne prohlasil:

«Po dnesnim katastrofickem vysledku Narodniho muzstva prijimam plne zodpovednost za nestastny vyber trenera, coz melo za nasledek nejhorsi stav fotbalove reprezentace pred ocima fanousku Narodniho tymu. Ve vyjimecnem spravnim rizeni, ktere svolam prijmu zodpovednost pred vsemi cleni a nacrtnu vsechny nutne zmeny, ktere jsou potreba ucinit, abychom již nezažili takhle ostudny vecer v podani narodniho muzstva.» Jorgos sarris udajne rozzurene opustil tribunu stadionu jorgose karaiskakise v pireu pred koncem.

zdroj: http://www.pamesports.gr/315487/analhpsh-eythynhs-apo-sarrh

pripominam, ze plat Ranieriho na rok cinil 800 000 €. dalsi schuzka mezi predsedou EPO a Ranierim se odehraje jiz jen za ucelem, jak vyresit technicky "rozvod" trenera s reprezentaci.

padli take ostre vyroky jako "za dva mesice jsme znicili to, co jsme budovali 13 let."

ranieri, jiz mel minuly tyden schuzku s Jorgosem Sarrisem po strasidelnych vysledcich z prvnich trech zapasu. V tu dobu ho vsak Sarris jeste verejne podrzel, kdyz prohlasil, ze se resili pouze administrativni detaily a ze ma plnou duveru svazu.

zdroj: http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/National-Greece/teleiwnei-o-ranieri.3143198.html

Behem noci se objevili spekulace, ze novym koucem Narodniho tymu (Ehtniki Elllados) bude GIOVANNI TRAPATONNI. vec, ktera se momentalne resi je, ze ve smlouve s ranierim nebyla zanesena klauzule co delat v pripade poskozeni EPO spatnymi vysledky, tudiz mu prinalezi plna odmena ve vysi 1 500 000 € do posledniho dne smlouvy,

zdroj: http://www.protothema.gr/sports/article/426671/ethniki-elladas-o-ranieri-feugei-o-trapatoni-erhetai/

omlouvam se pripadny neuhlazeny text, je sobota rano...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ked som zistil ze ranieri trenuje grecko som vedel ze je zle snimi.

Podla mna to je jeden s najhorsich trenerov co poznam

Reagovat
smazaný uživatel

vidim. po MS brazilii jsem mel takovy divny pocit. ale zahnal jsem ho :) . jenze pak zacala kvalifikace... pred zapasem rikal ze chce videt hrace "zrat travu" a po tomto hrozivem zapase zrejme kvuli tyci, ktera padla v zaveru rekl, ze si zaslouzili remizu.. - toto rict proti faerskym ostrovum..to pouze eskalovalo hnev.

to mi prijde jako kdyz nekdo naleti podvodnikovi a koupi si nevratne poskozeny auto a zjisti to az pote, a jeho kamarad se ho snazi uklidnit slovy: no ale alespon ma plnou vybavu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele