Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
05.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Moldavsko 1:0

Rakousko pokračuje ve výtečné kvalifikační fazoně, kterou podtrhlo domácím vítězstvím nad bezmocným Moldavskem v poměru 1:0. Střelcem jediné branky zápasu hraného ve Vídni se stal Zlatko Junuzovič.

Svěřenci Marcela Kollera tak prodloužili svou neprůstřelnost v soutěžních zápasech během bojů o Euro 2016 na čtyři zápasy a nutno dodat, že souboj s posledními Moldavany zcela ovládli. Hned od úvodního hvizdu se domácí tlačili k šestnáctce soupeře, který zalezl do hlubokého bloku. Taktika hostům zprvu úspěšně vycházela, Rakušané se totiž zprvu dostali pouze k dalekonosným střeleckým pokusům, jež na posun skóre nestačily.

David Alaba a Marko Arnautovič oba nepřesnými ranami nepřinutili brankáře Cebanua ani k zákroku, ovšem moldavský gólman se musel činit po čtvrthodině hry při hlavičce Junuzoviče. Podobný obrázek měla hra i po zbytek první půle - Rakousko útočilo a zahazovalo jednu šanci za druhou, zatímco Cebanu držel hosty nad vodou. Do šaten se tak putovalo za poněkud překvapivého bezbrankového stavu.

Krátce po změně stran však přece jen přišel kýžený a zasloužený průlom. Ve dvaapadesáté minutě se totiž prosadil Junuzovič a svým šestým gólem v reprezentačním dresu poslal domácí do vedení. Trefě předcházel pokus zdálky, s nímž přispěchal aktivní Alaba. Ránu nastupující hvězdy Bayernu Mnichov sice Cebanu stihnul vyrazit, jenže pouze k nohám Junuzoviče, jenž míč zblízka snadno doklepl do sítě. Tatáž situace se posléze opakovala s duem Klen-Arnautovič, ovšem druhý jmenovaný nedokázal zakončit lépe než jen do náruče moldavského brankáře.

Ani s blížícím se závěrem se hostům nepodařilo vymanit z rakouského tlaku, natožpak aby sami ohrozili branku soupeře. Přesto dokázali podniknout alespoň ojedinělý útok, z nějž se málem urodilo šokující vyrovnání, to by však ale Nicoale Milinceanu musel překonat pozorného brankáře Almera. Rakušané díky šesté výhře ze sedmi odehraných kol nadále dominují skupině G se sedmibodovým náskokem na druhé Švédy a postup na mistrovství mají na dosah. Moldavané zůstávají poslední se dvěma body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
EverlastD

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
arsavin

4:0

Reagovat
Ranoth

skokoteny slepi rozhodca co nevi co je offside

Reagovat
veikko

Na druhou stranu, Arnautovićovi jsem to strašně přál, že mu to neuznali. Je to dem*nt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele