Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2015 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rakousko - Lichtenštejnsko 3:0

Rakousko zakončilo svoje působení v evropské kvalifikaci povinným vítězstvím nad Lichtenštejnskem a jen s jedním zaváháním stvrdilo svojí první pozici s velkým náskokem. První a rozhodující branku zařídil Marko Arnautovic, další dvě pak přidal Marc Janko. Za hosty se naposledy v reprezentaci představil Mario Frick.

Pokud-li nebereme v potaz, že alpský trpaslík v derby se svým soupeřem padl, nebyl to pro dlouholetou oporu lichtenštejnského národního týmu vyloženě špatný konec. Jednačtyřicetiletý útočník byl určitě rád, že jeho tým vůbec poprvé v kvalifikaci nebyl na posledním místě ve skupině a dokázal být lepší než Moldavsko.

Domácí naopak předvedli vůbec nejlepší výkony v historii a na EURO budou pro všechny celky rozhodně velkým strašákem. Pouze Anglie byla z celé Evropy stoprocentní, Rakušané získali devět výher a jednu remízu. Ukončili tak čekání na velký turnaj, na kterém se naposledy představili v roce 2008, který navíc sami pořádali.

Rakousko nehodlalo své fanoušky zklamat, byť tři body nebyly v jejich situaci tolik důležité. Ačkoli se v tutovce nejprve neprosadil Janko po Fuchsově autovém vhazování, které si Lichtenštejnsko jednoduše nepohlídalo, dokázal ve 12. minutě skórovat Arnautovic, protože záložník Martin Büchel do něj trefil míč, který doputoval za brankovou čáru.

Následně mohl svou poslední trefu v reprezentaci zaznamenat Frick, jenže svou střelu usměrnil jen vedle. Devět minut po přestávce domácí navýšili vedení. Harnik zachytil špatnou rozehrávku Kaufmanna, předložil balón na Janka, jenž neměl problém zacílit. Rakouský forvard o pár chvil později z dorážky přidal ještě jednu branku.

Frick, jenž poprvé za Lichtenštejnsko nastoupil v roce 1993 a celkově odehrál úctyhodných 125 utkání, byl po utkání při svém loučení vřele přijatý od obou fanouškovských táborů. Hosté sice během deseti zápasů dokázali vsítit jen dvě branky, na rozdíl od posledních Moldavanů ovšem alespoň jednou zvítězili.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

20:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6-1

Reagovat
arsavin

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele