Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rakousko - Černá Hora 1:0

Rakušané senzačně porazili černohorský výběr a připsali si tři body. I díky "výpomoci" od Moldavska, které remizovalo s Ruskem, Rakušané zůstávají na čele skupiny G. Dnes večer předvedli dobrý výkon a stačila jim branka zkušeného útočníka Rubina Okotieho.

Už po čtyřech minutách se k míči dostal Martin Harnik. Ten si naběhl na ideální balon za obranu, načež se pokusil z hranice velkého vápna zakončit. Poleksić ale vytasil perfektní zásah a celou akci zastavil v tu nejvhodnější chvíli. Rakousko se ale prezentovalo velmi sebevědomým projevem a černohorští reprezentanti měli velký problém uhlídat jejich agresivní rozehrávku. Rakousko na vídeňském stadionu Ernesta Happela dominovalo a hostům se nedařila ani krátká kombinace.

Do další slibné šance domácího výběru se dostával problémový útočník Arnautović. Ten si seběhl do velkého vápna, kde ale ze značného úhlu trefil pouze hostujícího zadáka. Následný rohový kop už neznamenal pro brankáře Vukašina Poleksiće žádné nebezpečí a byl odvrácen obranou. Zajímavou střelou se prezentoval hostující útočník Fatos Bećiraj, jenže rána neměla přílišnou razanci.

Centr z levé strany se snesl na hlavu Okotieho, který ale nechal vyniknout pouze pohotového brankáře Poleksiće. Ten si poradil díky skvělému zákroku a velkou šanci soupeře zlikvidoval. Jeho obránci velmi často testovali brankářovy schopnosti a Rakušané neměli problémy přecházet do útoku. Okotie si zabíhal za obranu pro přihrávku, ovšem ta se minula účinkem, protože Okotie byl v ofsajdu. Hodně práce měla obrana černohorského týmu s Markem Arnautovićem, který dnes díky technickým kouskům přecházel do útoku s lehkostí a efektivitou. Měl také velký podíl na brance utkání, protože se po několika kličkách dostal k centru. Na ten si naběhl Rubin Okotie a před brankou přetlačil svého strážce - 1:0.

Po nedovoleném zákroku Rakouska následoval další volný kop hosté. Centr z levé strany se snesl na hlavu Mirka Vučiniće, který jej ale mezi tři tyče neusměrnil. Martin Harnik se prezentoval výtečnou nahrávkou. Našel velmi dobrou zpětnou přihrávkou Arnautoviće, jehož rána ale byla zablokována. Celá akce však pokračovala. Ostrou ranou z otočky se poté prezentoval Junuzović, ale ani on nepřekonal brankáře Poleksiće.

Junuzović se krátce před změnou stran dostal do zajímavé střelecké šance, ale na brankáře Vukušina Poleksiće. Ke střeleckému pokusu se dostal opět aktivní Martin Harnik, který ale branku minul. Po hodině hry se Arnautović řítil do velmi dobré pozice, kterou se ještě snažil vylepšit přihrávkou na obránce Davida Alabu z Bayernu Mnichov. K tomu se ale balon nedostal, neboť jej hosté odvrátili na rohový kop. O pár minut později se Rakousko dostalo do velké šance. Hinterseer si zaběhl za hostující defenzivu, připravil si střeleckou pozici, z níž však trefil pouze boční síť hostující svatyně.

Do velké šance se probíjel Hinterseer, který výtečně pálil z větší vzdálenosti, ale hostující brankář si poradil i s jeho akcí. Okotie poslal z pravé strany hrací plochy centr od velkého vápna, kde ale obránce Marko Simić celou akci včas zastavil. Obránce Savić s blížícím se koncem utkání vypálil tvrdou ránu, ale snaha hostí byla spíše křečovitou agonií. Tři minuty před koncem zápasu Savić centroval ideální pas do vápna, kde se do balonu opřel Vučinić. Almer ale reflexivním zákrokem balon vyrazil a skóre už se neměnilo. Rakušané si připsali tři body a další dobrý výkon.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

oba gooooool

Reagovat
smazaný uživatel

1.2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
hradec

Rakousko 1:1 Černá Hora

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele