Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
29.03.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Srbsko 2:1

Se srbskými nadějemi na postup je dost možná amen už po polovině odehraných zápasů. Nový kouč Radovan Čurčić totiž svoji první zkoušku nezvládl, na půdě favorizovaného Portugalska prohrál 1:2. Domácí se naopak vyšvihli do čela tabulky..

Blamáž z úvodního zápasu s Albánií se zdá být zapomenuta - Portugalci dnes zvítězili i potřetí v řadě, po trefách Ricarda Carvalha a Fábia Coentraa. Za Srby sice dokázal vyrovnat parádním volejem Nemanja Matić, na body to ale nakonec nestačilo. Pro portugalský tým jde o vůbec první výhru v historii vzájemných střetnutí.

Srbové šli do zápasu ve velice špatné formě - z předcházejících sedmi venkovních duelů vyhráli jediný, a jestliže dnes pomýšleli na prolomení této série, jejich naděje vzaly za své už po deseti minutách. Domácí rozehráli rohový kop a míč se dostal k Coentraovi, který přesným pasem našel hlavu číhajícího Carvalha - 1:0.

Čurčićův tým se však odmítal vzdát a brzy málem vyrovnal - Dušan Tadić si udělal místo na okraji vápna, jeho přízemní rána však pouze prosvištěla kolem pravé tyče Ruie Patrícia. Portugalci spoléhali zejména na svoji největší hvězdu Cristiana Ronalda, který byl dnes ve formě, představoval konstantní hrozbu a ještě v první půli málem zvýšil na 2:0, když vypálil z dobrých 30 metrů; gólman Vladimir Stojković však vytáhl parádní robinzonádu a šanci zlikvidoval.

Také po změně stran byly zajímavé příležitosti na obou stranách - Naniho pokus zablokoval na bližší tyči skvělý zásah bránícího Matiji Nastasiće, a Aleksandar Mitrović ve výtečné pozici hlavičkoval příliš vysoko. Srbové se však kýženého vyrovnání přece jen dočkali: po hodině hry Aleksandar Kolarov rozehrál rohový kop, Radoslav Petrović poslal míč Matićovi, a záložník Chelsea akrobaticky zavěsil.

O Selecao se však odmítali smířit s pouhým bodem, a krátce po Matićově brance šli opět do vedení. Ve formě hrající Joao Moutinho rozhodil srbskou obranu přesným pasem na zadní tyč, kam si naběhl Coentrao a dorazil míč do sítě. Když potom Rui Patrício ještě zlikvidoval nebezpečně vypadající Petrovićův volej, bylo o výsledku definitivně rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
Noustress

1:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, přání 0:1

Reagovat
Benfica

2-3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele