Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
11.10.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Polsko v klíčovém souboji vybojovalo postup, Irové míří do baráže

Regulérní zlatý hřeb dnešního fotbalového večera si pro fanoušky schovali fotbalisté Polska a Irska. Přímý souboj o postup zvládli lépe naši severní sousedé, kteří po strhujících devadesáti minutách zdolali Iry 2:1. Vítězný gól obstaral fenomén posledních týdnů Robert Lewandowski, zbylé branky zařídili Krychowiak a Walters.

Už začátek zápasu předznamenal, že v zápase půjde o hodně. Fotbalisté na obou stranách si nedarovali ani chvíli klidu, jako první se s intenzitou nedokázali vypořádat Irové. Ve třinácté minutě hry musel poprvé zasahovat gólman hostí Darren Randolph; zatímco střelu Grosického však dokázal vyrazit na roh, následnou ránu Grzegorze Krychowiaka už lovil z brány.

Jenže Polákům vedení vydrželo sotva tři minutky. Michal Pazdan přesně na hranici šestnáctky vysokou nohou zasáhl do hlavy Shanea Longa a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. S darovanou možností si Jon Walters poradil s chladnou hlavou a stav byl opět vyrovnaný.

První poločas vyšel o něco lépe domácím, ale nedá se říci, že by Polsko vyloženě dominovalo. Grosicki v solidní šanci střílel mimo a Wawrzyniak to zase přehnal s razancí. Ještě do přestávky se však hostitelé minulého Eura dočkali vedení, které obstaral nejlepší střelec kvalifikace Robert Lewandowski.

Kanonýr Bayernu Mnichov potvrdil svoji fenomenální formu z klubu a tři minuty před přestávkou dostal už tak rozehřátý Národní stadion ve Varšavě do absolutního varu. Maczynskiho jemňounký centr doplachtil přesně na hlavu Lewandowského, který se do míče razantně položil a zastavila jej až síť.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná podívaná. Poláci svého soupeře nenechal chvíli v klidu, jejich presink byl pro ostrovní celek velkým soustem. I proto se až do 80. minuty dostali k jediné střele na branku, kterou po sólu Bradyho vyprodukoval Glenn Whelan. Fabianski si s ní ale bez potíží poradil.

Hrozilo naopak na druhé straně. Grosicki uháněl sám na bránu a Randolph musel vytáhnout skvělý zákrok. Krátce nato Lewandowsi po skvostném zpracování uháněl rovněž sám na bránu, ale Coleman přispěchal se záchranným skluzem v poslední možné chvíli.

Královskou šanci k vyrovnání měl deset minut před závěrečným hvizdem stoper Irů Keogh, jenž se po centru McGeadyho zjevil úplně sám před Fabianskim. Selhal a s ní i Irské šance na přímý postup. Definitivní tečku za utkáním udělal John O’Shea, který faulem překazil brejk Poláků a uviděl druhou žlutou a červenou kartu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, Lewandowski se alespoň 1x prosadí

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to vyšlo na 100%! Škoda, že jsem si nevsadil

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele