Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
13.10.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Bulharsko 2:1

Norové si připsali druhé vítězství v rozmezí čtyř dnů, když opanovali v domácím prostředí zápas s Bulharskem v poměru 2:1. Na úvodní gól Elyounoussiho ještě dokázal odpovědět Nikolaj Bodurov, ovšem dvacet minut před koncem strhnul výhru na stranu Norska Havard Nielsen. Dohromady s výhrou nad Maltou se tak Norové posunuli na třetí místo skupiny H, odkud vyšoupli právě svého pondělního soupeře.

Oběma národním týmům chvíli trvalo, než se do zápasu v Oslu naplno dostali do hry. Úvodní přímý kop Nordtveita skončil až na tribuně, Orjan Haskjold pak spolehlivě zachytil odpověď hostů z kopačky Popova. Když pak v šanci neuspěl ani Hristov, dostali se k úvodnímu průlomu skóre Norové. Tarik Elyounoussi si dobře naběhl na Skjelbredův centr z levé strany, který přeletěl celou hostující defenzivu, a na zadní tyči doklepl míč za záda bezmocného Mihajlova. Díky útočníkovi německého Hoffenheimu se tak stalo vůbec poprvé, že Norové pod vedením trenéra Högmöho v soutěžním zápase sami na vlastní půdě vedli.

V průběhu první půle málem Martin Linnes zdvojnásobil norské vedení, jenže Mihajlov tentokrát kvalitně zasáhl. Dalekonosnou ranou vedle se pak prezentoval aktivní Elyounoussi, ovšem do šaten se odcházelo za stavu 1:1. V třiačtyřicáté minutě totiž Ilijevův roh našel v šestnáctce přesně hlavu Bodurova a bylo vyrovnáno. Po změně stran se ke slovu dostali i Bulhaři, kteří si vypracovali dvě zajímavé příležitosti. Ani Ilijev, ani Minev však se svými mizernými střelami nedokázali strhnout vedení na svou stranu.

Střídající Nielsen, jenž nahradil zraněného Kinga těsně před uplynutím hodiny hry, pak zahodil velkou šanci domácích, když vypálil nepřesně. Za svůj omyl se však záhy omluvil o poznání jistějším zakončením po Skjelbredově centru zleva, který přízemní ranou již v hloubi pokutového území asi z deseti metrů uklidil do sítě. Zbytek utkání již žádné větší šance nenabídl. Norsko si tak připisuje těsnou výhru 2:1 a zůstává na dostřel doposud suverénní dvojce Chorvatsko - Itálie.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele