Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
12.06.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Ázerbájdžán 0:0

Norští reprezentanti zaznamenali první nečekanou ztrátu proti trpaslíkovi z Ázerbájdžánu a kromě komplikací v boji o přímý postup se vzdálili také alespoň baráži. Po bezbrankové remíze jsou s deseti body před čtvrtým Bulharskem o pouhé dva body. Ázerbájdžán si po výhře 2:0 nad Maltou připsal na konto svůj čtvrtý bod v kvalifikaci a upevnil si páté místo v tabulce skupiny H.

Domácí si sice vytvořili několik velmi dobrých příležitostí, avšak selhávali v koncovce a vstřelit branku jim před domácím publikem v Oslu prostě nebylo souzeno. Do prvního náznaku gólové akce se dostal krátce po čtvrthodině hry Søderlund, který po obrovské bojovnosti nakonec vystřelil z hranice pokutového území a jeho rána byla na poslední chvíli zablokována. V polovině úvodního dějství zahrozilo Norsko podruhé.

Výborně to na pravé straně udělal King, dostal se s balónem až do pokutového území a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Skjelbreda. Domácímu obránci ale rána z pokutového území příliš nesedla a pravou tyčku minul zhruba o metr. Deset minut před odchodem do šaten byl znovu vidět Søderlund, jenže nečekanou možnost hodně pokazil a jeho slabou střelu po zemi doprostřed branky s přehledem lapil gólman Ağayev

Hosté v dalších minutách skvěle bránili a Norové se opět ukázali až v 65. minutě, kdy své umění předvedla vycházející hvězda Realu Madrid - Martin Ødegaard. Ten se famózně zbavil dvou protihráčů a předložil brilantní přihrávku pro nabíhajícího Hellanda, který v obrovské možnosti selhal a nakonec vysoko přestřelil. Ødegaard se mohl stát hrdinou dne o devět minut později, ovšem z osmnácti metrů minul pravou tyč o několik decimetrů.

U domácího týmu byla s přibývajícím časem k vidění stále větší nervozita, Ázerbájdžán s chýlícím se koncem urputněji bránil. Norsko neproměnilo svou největší příležitost pátečního zápasu v 86. minutě. Helland odcentroval z levé strany přímo na hlavu obránce Hovlanda, který zblízka napálil pouze tyč. Do další příležitosti se favorit už dostat nedokázal a při závěrečné rozlučce s fanoušky bylo vidět v tvářích norských hráčů velké zklamání.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Marv

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

MESSSSSI

Reagovat
smazaný uživatel

Horší výkon už Norové podat nemohli. Otřesný fotbal a strašný výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele