Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
27.03.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Švédsko 0:2

Švédsko získalo povinné tři body z půdy Moldavska a dostalo se na druhé místo za Rakousko. O osudu kvalifikačního utkání rozhodly dvě branky Zlatana Ibrahimoviče, který se trefil hodně šťastně těsně po přestávce a v závěru proměnil pokutový kop. Hostům konečný výsledek kazí snad jen vyloučení Andrease Granqvista z 90. minuty.

Švédové byli v první půli lepším týmem, daleko více drželi míč na svých kopačkách, a Moldavané spíše čekali, co že soupeř vymyslí. Do první šance se nejprve dostal Thelin, jenže na míč svou hlavičkou nedosáhl, pak ze slušné pozice pálil Zengin, avšak gólman Cebanu vytasil perfektní zákrok.

Deset minut před koncem Ibrahimovic sklepl centr pro Thelina, který se objevil v další tutovce, ale zase se mezi třemi tyčemi zaskvěl Cebanu, jenž balón se štěstím vyrazil do bezpečí. Na gól si tak diváci v Kišiněvě museli počkat až ve druhé půli. A nebylo tomu tak dlouho, konkrétně jen 20 sekund po hvizdu arbitra Bebeka.

A byl to opravdu hodně kuriózní gól. Míč totiž ve vlastním vápně v pohodě držel Cebanu, který ho jím ve snaze odkopnout trefil smolně do hlavy nic netušícího Ibrahimoviče, od nějž se obloukem odrazil za brankovou čáru. Tenhle moment do švédské hry přinesl klid a například Thelin byl pořád hladový.

Tentokráte však nezamířil do brány a Ibrahimovic o pár chvil později nevyzrál na Cebanua. Následně útočník ve službách PSG neuspěl z přímého kopu, aby v 84. minutě proměnil bez větších problémů střelou pod břevno penaltu. Chorvatský sudí totiž ukázal na bílý puntík po faulu Bolohana na střídajícího Forsberga.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Rarášek

0:3

Kéž by Hamrén nechal hrát Bahouie.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele