Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
15.11.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Lichtenštejnsko 0:1

Lichtenštejnsko získalo vůbec své první vítězství ve skupině a posunulo se z poslední příčky o jednu nahoru. O jediný gól utkání se postaral Franz Burgmeier, který skóroval čtvrthodiny před koncem. Moldavsko sice bylo v utkání favoritem, nicméně na remízu v Rusku nenavázalo, a ocitá se s jedním bodem na dně tabulky.

Domácí sice drželi více míč na svých kopačkách, nic platné jim ale tahle statistika nebyla. Soupeř byl vzadu velmi pozorný, dá se říci, že navázal na dobrý výkon v utkání s Černou Horou, v němž uhrál remízu, a i nadále se drží v boji o postup do Francie. Moldavsko si naopak jako jediné na tříbodový výsledek musí ještě počkat.

Co se atraktivnosti týče, nehrál se v Kišiněvě bůh ví jak ofenzivní fotbal. První šanci zaznamenali hosté, avšak Burgmeierův centr ze 16. minuty nakonec v branku nevyústil. Největší možnost první půle měl na kopačce Christen, který se ocitl naprosto sám před gólmanem Cebanuem, ten ho však z blízkosti vychytal.

Vedení se následně mohlo ujmout Moldavsko, nicméně chybu brankáře Büchela, který podběhl míč, dokázal napravit Kaufmann, který lob Ionity odkopl z brankové čáry do bezpečí. Büchel musel být v pohotovosti ještě jednou, překonat se ho totiž přízemní střelou snažil Gatcan, ten však na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál.

Domácí na začátku druhého dějství pokračovali v mírném tlaku, Dedovova rána ovšem skončila mimo. Na druhé straně naopak udeřilo Lichtenštejnsko. V 74. minutě mělo k dispozici přímý volný kop těsně před vápnem, který zahrál Burgmeier, a trefil se naprosto přesně do šibenice Cebanuovy svatyně.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele