Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
12.06.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Malta - Bulharsko 0:1

Bulharsko dokázalo vybojovat hubené vítězství 1:0 na půdě trpaslíka z Malty a ještě si udrželo naději na postup do Francie v roce 2016. Jeho cesta bude ale i tak velmi složitá, v šestém kvalifikačním zápase dokázalo zvítězit teprve podruhé a s osmi body se v těžké skupině nachází na čtvrtém místě. Malta je s jedním bodem stále poslední šestá a na remízu 1:1 na bulharské půdě tedy navázat nedokázala.

V domácím prostředí ale byla velmi obstojným soupeřem, dokonce vyslala o jednu střelu více mezi tři tyče a balón dokázala držet z více jak čtyřiceti procent, což u ní taktéž není úplně běžný jev. Mnohem zajímavější byl první poločas, kde bylo k vidění několik vyložených příležitostí a také neproměněný pokutový kop. Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině poprvé zahrozil hostující Ivelin Popov, pozdější autor jediné branky tohoto utkání.

Ten napřáhl z přímého volného kopu, obstřelil zeď a gólman Haber musel předvést velmi dobrý zákrok. Po půl hodině hry mohl na druhé straně rozradostnit publikum Mifsud, jenže po tečované dělovce Briffa před ním skvěle zasáhl brankář Mitrev. Necelých pět minut před přestávkou se v obrovské příležitosti ocitl Micanski, jenže v důležitý okamžik nezachoval chladnou hlavu a vyběhnutého Habera neprostřelil.

V poslední minutě prvního poločasu Camilleri lehce vrazil do Micanskiho a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil právě Micanski, ale trestuhodně uklidil balón vedle pravé tyče. Ihned po změně stran to na pravé straně brilantně udělal Aleksandrov a přízemním centrem vybízel k zakončení nabíhajícího Popova, tomu ke snadnému gólu chyběl necelý krok. Stejný hráč se přeci jen dočkal v 56. minutě.

Po dlouhé hlavičce do pokutového území a následném souboji se Popov opřel do balónu z voleje a z deseti metrů propálil nekompromisní ranou Habera. Malta byla směrem dopředu naprosto neškodná a s přibývajícím časem více otevírala svou defenzívu. Toho mohl využít ve třetí nastavené minutě Manolev, avšak nádhernou technickou střelou napálil pouze břevno a výsledek pátečního duelu se tedy už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele