Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
09.10.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Makedonie - Ukrajina 0:2

Makedonie nestačila na lepší Ukrajinu a prohrála s ní o dvě branky. Mezi šťastné střelce se zařadili pánové Jevhen Selezňov a Artem Kravec, který korunoval dobrý výkon gólem v závěru zápasu.

Makedonci neměli šanci postoupit, zatímco Ukrajina se stále touží dostat do elitní společnosti přímo. A to se jí díky dnešnímu výkonu daří zase o něco lépe, protože v souvislosti s prohrou Slovenska je nyní Ukrajina na druhém místě tabulky o skóre. Domácí Makedonci si ale nechtěli nic nechat líbit a nastoupili se zajímavou sestavou. Před brankářem Pačovskim se objevili Brdarovski, Šikov, Ristevski a Zuta, útočení měli na starosti pánové Ibraimi, Iljoski a Askovski.

Ukrajincům šlo o hodně, takže tomu odpovídala také jejich sestava. Do ní se vměstnali Sydorčuk a Rotaň jako štítoví záložníci, ofenzivně ladění Jarmolenko, Selezňov Konopljanka pak působili před nimi. Brankáře Pjatova pak strážili Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj a Ševčuk. O první zajímavý pokus se postaral Andrij Jarmolenko, který dostal míč do volného prostoru, navedl si jej ke střele u vápna a brankář Pačovski měl co dělat, aby jej vyrazil do bezpečí.

Jarmolenko si s obránci svého soka dělal prakticky to, co chtěl a mohl. Nestíhali jeho tempo ani myšlení, což se několikrát projevilo. Pokaždé ale zasáhl pozorný brankář Pačovski. Po kombinaci mezi Jarmolenkem a Sydorčukem dostal druhý jmenovaný možnost vypálit, jenže ze skvělé pozice mířil naprosto mimo! Po třiceti minutách začali hrozit také domácí. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Ibraimi, ale zamířil jen do středu branky, kde stál Pjatov.

Ke konci nepříliš zajímavé první půle se k centru dostal Sydorčuk a nalezl Selezňova, ostatně stejně jako mnohokrát před ním Konopljanka. Selezňov ale dnes zřejmě nenazul ty správné kopačky. Deset minut po změně stran se Jarmolenko zmocnil míče, který předložil Rybalkovi, jenže ani on Pačovskiho nepřekonal. Rozhodnutí nastalo krátce poté, když Zuta zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudím tento prohřešek neušel. K penaltě se postavil Jevhen Selezňov a nemýlil se!

Po hodině hry začala aktivita Ukrajiny opět narůstat. Fedeckij kombinoval s Konopljankou a dokonce si udělal prostor ke střele, avšak mířil jen doprostřed brány. Ukrajinci jasně dominovali a jejich kombinační hra dělala soupeři velké potíže. Po pasu od Konopljanky si na míč naběhl Ševčuk, jenže mířil jen těsně vedle. Unaveného střelce první branky Ukrajiny pak nahradil Artem Kravec a také jeho jméno jsme mohli nalézt na tabulce se skóre.

Deset minut před koncem se do skvělé šance dostal Jevhen Konopljanka, který však neprostřelil skvělého Pačovskiho! To se povedlo až Artemu Kravecovi, který si lehce poradil se stínujícím Petrovićem a následně našel i skulinu mezi nohama Pačovskiho! Ukrajina tak zcela zaslouženě porazila svého soupeře a slaví postup na druhou příčku. Poslední kolo ještě bude hodně zajímavé!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
veikko

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina bude doufat ve ztratu bodu Slovenska a sama bude chtit uhrat 3 body...tudiz tip 2...1:2

Reagovat
HullCity

Baráž je pro nás prakticky hotová věc,ale to neznamená,že vypustíme zápas s Makedonií...0:2.

Reagovat
HullCity

Bylo jasné,že před Španělskem se nikam hnát nebudeme,proto nic moc výkon,ale na týmy jako Makedonie to většinou stačí.Akorát zamrzí promarněná šance Konopljanky,to měl dávat.

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Manau

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina by mala vyhrať, lebo zo Španielmi to budú nervy... dovolím si tvrdiť , že ak zvládnu tento zápas, tak postúpia priamo ako najlepší z tretieho miesta, tip 0:2

Reagovat
HullCity

To si to lidi neumíte spočítat,nebo co?Nepostoupíme ze 3.místa,protože zápasy s Makedonií se nám počítat nebudou jelikož jsou poslední.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi postoupime urcite na euro doma spanelsko dame a hotovo tutovka:-) :-) :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele