Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
27.03.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Makedonie - Bělorusko 1:2

Domácí Makedonci sice dobře začali, když se dostali do vedení po brance Aleksandara Trajkovskiho, ale nakonec domácí fandy nepotěšili. Všechny tři body si totiž odváží favorizované Bělorusko, které spasily trefy Cimafeje Kalačowa a především vedoucí branka Sjarheje Karnilenky.

Makedonci vsadili na útočnou trojici v podání Ibrahimiho, Velkoskiho a Trajkovskiho, která měla dělat problémy brankáři Žawnowovi. O ohrožení Pačovskiho se starala především dvojice Majewski a Karnilenka, kterou měl přesnými pasy zásobovat veterán Aleksandar Hleb.

Aktivnějši začali hosté z Běloruska. Ti drželi míč na svých kopačkách a nepůjčovali jej soupeři. Když se ale domácí dostali k míči, zpravidla to stálo za to. Po odkopu Pačovskiho se k míči dral uprostřed hřiště Trajkovski a nejprve nepochodil. O minutu později se ale uvolnil a dokázal vystřelit, třebaže ne právě nejpřesněji. Další vysoký nákop Agima Ibraimiho se snášel do celkem nebezpečného místa, Martynovič si ale rady věděl a míč odhlavičkoval pryč.

Aleksandar Trajkovski, který byl v prvních minutách hodně aktivní, se dočkal zasloužené odměny v 9. minutě, když si vzal míč za velkým vápnem a krásně umístěnou ranou přes obránce se trefil přesně k tyči. Brankář hostí neměl šanci zasáhnout a Makedonie vedla - 1:0.

Po patnácti minutách hry se pokoušel o podobný kousek také Karnilenka, ale napálil jen nejblíže stojící obránce. Aleksandar Hleb se dostal k jednomu zajímavému centru, ale s tím si makedonská obrana bez potíží poradila. Celkem nevýrazné tempo kvalifikačního zápasu nepozvedl ani Filipenko, který zakončoval centr ze strany, ale mířil žalostně mimo bránu. Po půl hodině hry se na hřiště dostal Bardhi, který nahradil zraněného Položaniho.

Do vápna po Šitovově pasu vběhl Hleb, jenže zakončení mu nesedlo. O ránu z větší vzdálenosti se pokusil Stasević, ale mířil přízemním pokusem hodně vedle tyče. Aktivita byla v této fázi utkání jednoznačně na straně Bělorusů, kteří se pár chvil před koncem první půle dočkali vedení. Hleb pronikl obranou Makedonie, skvěle načasoval svůj pas na Kalačewa a ten z první krásně poslal míč k tyči!

Druhý poločas byl o mnoho zajímavější než ten první. Hned po třech odehraných minutách vyslal parádní ránu Agim Ibraimi, který napálil na přední tyči jen Žawnowa. Ten míč vyrazil na rohový kop. Činit se musel také brankář Pačovski, který vyrážel jen s velkým úsilím ránu Kalačewa. Pačovski měl práci také deset minut po změně stran, když vyrážel tvrdou ránu Karnilenky po nahrávce od Staseviće. Bělorusové se snažili dostat se do vedení pomocí kvalit zkušeného záložníka Hleba, ale jeho pas byl zastaven obranou Makedonie.

Někdejší hráč Arsenalu se dostal ke střele také dvacet minut před koncem utkání, když pálil tvrdě. Pačovski si ale mohl připsat další pohodový zákrok. Deset minut před koncem zakončoval opět Trajkovski, ale nakonec se míč stočil těsně vedle tyče! To ho muselo mrzet o to víc, že se o minutu později Bělorusové prosadili! Sotva minutu strávil na hřišti novic Anton Putilo, který pronik do vápna a pálil do Pačovskiho. Ten sice míč vyrazil, ale dobíhající Sergej Karnilenka už míč do sítě v pohodě dostal - 2:0 pro Bělorusko.

Po chybě obrany Makedonie se ještě dostal k odraženému míči v pokutovém území Karnilenka, ale díky skvělému zákroku brankáře Pačovskiho už druhý gól v zápase nepřidal.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele