Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
04.09.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Rumunsko 0:0

Maďarsko se s Rumunskem rozešlo bez branek a bez pohledného fotbalu. Ve skupině F se přeci jen postavení týmů mění, protože Severní Irsko svůj duel zvládlo bez vady. S bodem na kontě je Maďarsko až třetí a Rumunsko kleslo na pozici druhou.

Domácí Maďaři se spolehli na obrannou linii v podání hráčů jako Fiola, Juhász, Kádár a de Almeida, kteří bránili prostor před Gáborem Királym. Obranu Rumunska pak zaměstnávali především dva útočníci Maďarska - Szalai a Nikolić. Před rumunského gólmana Tatarusana se postavili Papp, Grigore, Chiricheş a Raţ, zatímco v záložní řadě spolupracovali Popa, Sânmărtean a Torje. Jediným útočníkem Rumunska byl vysunutý hrot Keșerü.

Prvním hráčem, který vyzkoušel své střelecké štěstí, byl právě rumunský útočník Keșerü. Jeho štiplavá rána ale vypadala nebezpečněji, než jak nakonec dopadla. Po pěti minutách od začátku hry se pokoušel prosadit kapitán Dzsudzsák, jenže jeho pokus postrádal razanci i přesnost. Napodobil jej Rumun Chiriches, který je nyní plný dojmů z působení v italské Neapoli. V prvních deseti minutách poměrně zajímavě pálil, jenže hradbu těl před sebou nepropálil.

Brankář Király musel zasahovat proti ráně ze střední vzdálenosti a nakonec svou práci odvedl dobře. Jeho pozornost ale nebyla zkoušena tak často, jak by si soupeř přál. Domácí Maďarsko se muselo vypořádat jednak s tlakem Rumunska a jednak se zraněním Rolanda Juhásze, který se zranil po pětadvaceti minutách pobytu na hřišti. Jeho místo zaujal Richárd Guzmics. Po třiceti minutách hry se zkoušel prosadit Nikolić, který volil razantní střelu doprostřed brány. Tam jeho projektil nemohl napáchat mnoho škody.

Pět minut před koncem první půle se na sebe hodně zlobil Szalai, který si z větší vzdálenosti troufl a zamířil poměrně přesně. Proti byl jen brankář Tatarusanu. V první půli jsme se mnoha akcí nedočkali a fotbal se hrál spíše na úrovni boje o míč. Po změně stran oba týmy přitvrdily v agresivitě, což se projevilo stoupajícím počtem karet. O chvíli později po skvělém centru hlavičkoval z dobré pozice domácí Guzmics, jenže pálil mimo. Další přízemní ránu si vyzkoušel Stieber, jenže i on pálil mimo tři tyče.

Dvacet minut před koncem dostali Rumuni šanci zahrávat volný přímý kop, jenže Keșerü jej nevyužil a poslal balon těsně nad břevno. Tvrdou ránu vypustil ze svých kopaček i Gabriel Torje, jenže narazil na pozorného Királyho. Posledním mužem, který zaznamenal nebezpečnou střelu, byl opět aktivní Keșerü. Pálil těsně mimo a proto se Maďarsko rozešlo s Rumunskem bez branek. Nutno dodat, že fotbal to byl pramálo zajímavý a remíza sluší oběma celkům. Maďarsko má v tuto chvíli 12 bodů, Rumunsko ještě o tři více.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nepostoupí Řecko budou na EURU aspon 2 překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko opravdu nepostoupí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele