Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
29.03.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Řecko 0:0

Nový řecký kouč Sergio Markarián sice svoji anabázi výhrou nezačal, bod z horké maďarské půdy však poskytl fanouškům alespoň nějakou úlevu po katastrofálních podzimních prohrách se Severním Irskem a Faerskými ostrovy. Helénští bojovníci však i přesto zůstávají ve své skupině poslední, zatímco Maďarům bezbranková remíza stále poskytuje naději na postup..

Prolomit suverenitu unikajícího vedoucího dua Rumunsko - Severní Irsko sice může být už pořádně těžké, Maďaři ale na druhou příčku stále ztrácejí pouhé čtyři body. Svěřenci Pála Dardáie byli dnes na hřišti o něco lepším týmem, ačkoliv Řekové po většinu času drželi míč a sami se také dostali do několika velice dobrých šancí. Celkově se dá říci, že navzdory konečnému skóre sledovali diváci v Budapešti vydařený zápas.

Jako první zahrozil hostující kapitán Vasilis Torosidis, jeho hlavičce však scházela razance i přesnost; o minutu později zkoušel štěstí na druhé straně Ádám Szálai, který byl před bránou úplně sám, přesto však poslal míč příliš vysoko. Jeho spoluhráč Balázs Dzsudzsák pak prověřil pozornost řeckého gólmana Orestise Karnezise tvrdou ránou k bližší tyči.

Ještě v prvním poločase bylo k vidění několik dalších šancí - na řecké straně selhal Stefanos Athanasiadis, jemuž zkazil radost skvělý obranný zákrok Rolanda Juhásze, stejně jako Giannis Fetfatzidis, střílející pouze do gólmana Gábora Királyho. Na té maďarské se mohlo urodit po pokusech Zoltána Gery a Zoltána Stiebera, leč první jmenovaný pálil příliš vysoko a druhého vychytal Karnezis.

Začátek druhé půle patřil Řekům, ačkoliv vytěžit gól z herní dominance se jim opět nepodařilo; nejblíže k němu byl nepřesně pálící Panagiotis Koné. Dárdaiův tým se poté ve zbývajících minutách soustředil na pozorné bránění a nebezpečné brejky, což se mu málem vyplatilo - Ádáma Pintéra však odzbrojil dnes skvělý Karnezis, a vůbec největší šanci celého zápasu potom spálil střídající Nemanja Nikolić, který z malého vápna nepochopitelně přestřelil.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Noustress

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

madari to daju. uz jedno ako ale dufam, ze to bude za 1

Reagovat
Milan.B

zaujimavy zapas, posledna sanca pre grecko asi. a madari si X tiez skomplikuju cestu

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele