Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
15.11.2014 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lucembursko - Ukrajina 0:3

Ukrajině se daří. Dnes bez problémů přehrála outsidera z Lucemburska na jeho hřišti 3:0, připsala si už třetí výhru v řadě a ve své skupině je druhá před Španělskem, s nímž se utká na konci listopadu. Hrdinou utkání se stal autor hattricku Andrij Jarmolenko.

Lucemburčané byli v zápase jasným outsiderem a bránit se vydrželi pouze něco přes půl hodiny; ve 33. minutě otevřel Jarmolenko skóre, když dorážel po rohu, který domácí obrana nedokázala odstínit. Šlo o jeho první trefu probíhající kvalifikace. Podruhé se forvard Dynama Kyjev prosadil osm minut po změně stran technickou střelou levačkou. Třetí trefu následně přidal po povedené ráně zdálky, proti níž byl gólman Jonathan Joubert bezmocný.

První šanci podvečerního duelu si přitom připsali překvapivě svěřenci Luca Holtze - Davida Turpela však vychytal gólman Pjatov, kterého nevyvedla z míry ani teč bránícího Artjoma Fedeckého. Postupem času však začali Ukrajinci přebírat očekávanou iniciativu a poprvé zahrozil Olijnyk, jehož rána z 21. minuty přinutila Jouberta k prvnímu zásahu. Ještě předtím pálili Olijnyk se Zozuljou mimo.

Hosté sice na hřišti dominovali, Lucemburčané však ukázali, že umí zahrozit z brejků - Turpel takhle málem šokoval žlutomodré publikum, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla. O pět minut později pak už favorit vedl. Proti Ševčukově ráně se ještě vytáhl Joubert, když vyrážel na roh, po něm však zamířil přesně Jarmolenko. Tentýž hráč mohl ještě v nastavení první půle zvyšovat na 2:0, nemířil však přesně.

S vedením v kapse nastoupila Ukrajina do druhého dějství sebevědomě a Olijnykova střela by se možná vešla do brány, kdyby ji domácí obrana nezblokovala. Jarmolenko však byl ve formě a k tomu, aby dalšími dvěma přesnými zásahy udělal ze zbytku utkání formalitu, mu trvalo 11 minut. Mohl se dokonce zapsat i do tabulky asistentů, Sydorčuk však po jeho pasu mířil v 63. minutě mimo. Ne že by to svěřencům Michajla Fomenka mělo vadit..

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

1:4

Reagovat
HullCity

0:4

Reagovat
HullCity

Komentátor to nemusel až tak prožívat,vždyť to bylo jen Lucembursko!!A my jsme podle žebříčku FIFA na 19.místě,takže být trochu realista neuškodí,ale je pravda,že Andrij Jarmolenko nedává tak často tolik golů v reprezentaci a také se dostal na 2.místo v tabulce střelců za Ševčenka,takže gratulace jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele