Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
12.10.2014 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Španělsko smetlo Lucembursko čtyřmi góly

Ideálním způsobem se Španělé sebrali z šokující porážky na Slovensku. V Lucembursku i v pozměněné sestavě bez problémů zvítězili 4:0 a drží se v tabulce skupiny C na dostřel úplné špičce.

Vysoká výhra se přitom nerodila úplně snadno. Než se v sedmadvacáté minutě fantasticky opřel do odraženého míče David Silva, stihli svěřenci Vicenteho del Bosque několikrát spálit i nespalitelné. Hlavním exekutorem byl Diego Costa.

Nejlepší střelec Premier League si svou výtečnou formu z Chelsea do reprezentace nepřenesl, naopak. Než se Silva trefil, dokázal neproměnit tři gólové šance - tu největší pak těsně po otevírací trefě. Balón od Kokeho si dobře zpracoval, ale když doběhl k brankáři, místo chladnokrevného zakončení míč krkolomně dával na vzdálenější tyč - a minul ji o metry.

Příliš jej to však mrzet nemuselo, ještě do poločasu totiž David Silva přihrál ve vápně pod sebe Paco Alcacerovi, jenž bez problémů zvýšil na 2:0. Costa se nakonec dočkal kýžené branky po přestávce, když stál na konci chytře sehrané standardní situace.

Silvova střela z hranice vápna se nezdařila, míč se ale po sérii odrazů a rána Busquetse dostal až ke snědému forvardovi, jenž z otočky prostřelil brankáře domácích.

Ani David De Gea na protější straně nebyl bez práce, v závěru utkání musel krýt nebezpečnou ránu Stefana Bensiho. Poslední slovo ale měli Španělé, jmenovitě Bernat, který po čtvrthodině na hřišti využil akci střídajících hráčů a po přihrávce Rodriga uzavřel skóre přesnou křížnou střelou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2....0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele