Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
05.09.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucembursko - Makedonie 1:0

Nejen velké zápasy píšou zajímavé fotbalové příběhy. Jeden takový právě teď prožívají reprezentanti trpaslíka z Lucemburska - díky Sébastienu Thillovi, který si dnes odbýval svůj debutový start v národním dresu, totiž mohou slavit těsnou výhru 1:0 nad Makedonií. Ta zároveň znamená posun ze dna tabulky skupiny C, což pro Lucemburčany znamená velký úspěch..

Ani Makedonci tedy neplatí za žádnou velmoc, nicméně v uplynulých letech se již stihli etablovat jako nepříjemný celek, schopný obrat o body i mnohem větší favority. Také dnes měli velké šance na úspěch; gól Leonarda Zhuty z prvního poločasu nebyl uznán pro ofsajd, penaltu Besarta Abdurahimiho zase vychytal zkušený gólman Jonathan Joubert. Thillův osamocený střelecký pokus tak domácím ke třem bodům nakonec postačil. A aby to celé mělo patřičně dramatický nádech, počkal si až do nastaveného času.

Fotbalově přece jen kvalitnější hosté rozhodně nebyli v Lucemburku horším týmem. Z obou brankářů byl Joubert rozhodně tím zaneprázdněnějším. V první půli si proti makedonské převaze počítal naprosto suverénně, a když už jej Zhuta přece jen překonal, pomohl mu i praporek asistenta. Naopak domácí se za celých pětačtyřicet minut zmohli pouze na nepřesnou hlavičku Auréliena Joachima.

Osm minut po změně stran pak Lucemburčané jako by chtěli naservírovat svému soupeři gól na stříbrném podnose: po srážce posledních dvou obránců zůstal Abdurahimi najednou úplně sám před Joubertem, jeho placírka však postrádala přesnost i razanci, takže domácí gólman s ní neměl problémy. Své největší selhání si nicméně křídelník Lokerenu připravil až na samý závěr, kdy byl faulován Chrisem Phillipsem a sám se postavil k zahrání penalty. Joubert však i z tohoto souboje vyšel vítězně.

Heroický výkon domácího gólmana se nakonec ukázal jako rozhodující, protože Lucemburčané nakonec přeci jen zčistajasna udeřili. Přímý kop Stefana Bensiho odhlavičkovával bránící Kire Ristevski, naneštěstí pro hosty však pouze ke kopačkám jednadvacetiletého Thilla - a debutující náhradník bez rozpaků přesnou ránou umístil míč k zadní tyči branky Tome Pacovského.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrát Goran Panděv ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele