Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
08.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucembursko - Bělorusko 1:1

Hodně nepříjemnou ztrátu zaznamenali ve svém boji za třetí příčkou fotbalisté Běloruska, kteří hned v úvodním kvalifikačním zápase pouze remizovali v Lucembursku 1:1. Domácí outsider dokonce vedl, po brance Stanislava Draguna pouhých 12 minut před koncem utkání se však body dělily.

Lucemburčané už dávno nejsou těmi otloukánky, kteří rozdávají body každému bez rozdílu jako San Marino nebo Andorra; dnes způsobovali nebezpečnému soupeři problémy už od úvodních minut a David Turpel se Stefanem Bensim dokonce zahodili stoprocentní gólovky. Překvapivě aktivní přístup domácích fotbalistů byl podpořen pohledným ofenzivním fotbalem s důrazem na rychlost a kreativitu.

Zároveň však Lucemburčané drželi pevnou zadní linii, přes niž se těžkopádní Bělorusové dlouho nemohli propracovat. Pouze Sjarhyj Kryvec se několikrát pokoušel o dalekonosnou střelu, což byly v úvodu jediné problémy pro gólmana Jonathana Jouberta. Netřeba dodávat, že se s nimi popasoval bez větších starostí.

Joubertův kolega Aljaksandar Gutor byl naopak v jednom kole - blízko vedoucí brance se ocitli Mathias Jänisch i Christopher Martins. Jednoznačně zasloužené vedení získali domácí tři minuty před koncem první půle. Dlouhý aut Daniela Da Moty způsobil v obranných řadách hostů paniku, čehož využil Gerson, který se ve vápně uvolnil a perfektním volejem zblízka zavěsil pod víko.

Sympatická lucemburská snaha o aktivitu vydržela zhruba hodinu; poté už převzali otěže Bělorusové a zahájili očekávaný nápor. Domácí několikrát podržel skvělými zákroky Joubert, v 78. minutě však už byl i on krátký - hostující kapitán Timofej Kalačev poslal míč z pravé strany přes hlavy obránců přímo na Draguna, který jej umístil ke vzdálenější tyči. V samém závěru běloruský tlak sílil a favorit mohl i ukořistit všechny tři body, vynikající Joubert však byl proti a Staševičovu gólovku excelentně zlikvidoval.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je derby panecku...tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nes souhlas tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Beton

Reagovat
smazaný uživatel

Lucembursko 0-0 Bělorusko

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Vydřené, i tak cenné vítězství. To bude běloruská odměna za dlouhou cestu do Lucemburska.

tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele