Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
12.10.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Litva - Slovinsko 0:2

Fotbalisté Slovinska dokázali navázat na úspěšný duel se Švýcarskem a tentokráte dokázali vybojovat velmi cenné tři body na půdě Litvy po výsledku 2:0. Díky tomu se vyhoupli v tabulce na druhé místo se šesti body a zatím mají slušnou šanci probojovat se alespoň do baráže o evropský šampionát. Naopak Litevci poprvé v této skupině ztratili body a lehce si zkomplikovali cestu za svým snem.

Slovinsko po úvodní porážce v Estonsku a překvapivé výhře nad zemí helvetského kříže rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase díky dvěma brankám Milvoje Novakoviče během pěti minut. Litva je tak prozatím třetí se ziskem šesti bodů, ty nejtěžší protivníci na ní ještě čekají. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, nicméně téměř v celém průběhu mělo mírný tlak Slovinsko a také po zásluze nakonec zvítězilo.

Přitom domácí fotbalisté se mohli dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy míč hlavou do sítě dopravil Matulevičius, ale kvůli jeho těsnému ofsajdu nakonec nemohla být branka uznána. V polovině úvodního dějství si po nebezpečném centru málem srazil balón do sítě Cesar, jenže naštěstí pro něj i pro celý hostující výběr mířil balón těsně vedle tří tyčí a byl z toho jen rohový kop.

Hosté se dostali do vedení z ničeho nic ve 33. minutě. Po přihrávce z hranice pokutového území do středu byl tísněn dvěma protihráči Novakovič, a i přesto dokázal poslat balón do středu branky kolem bezmocného Arlauskise. Neuběhlo ani pět minut a Slovinci svůj náskok pojistili opět díky Novakovičovi. Skvěle to udělal na levé straně Kampl, který poté poslal přízemní centr do pokutového území, a i když Novakovič napoprvé zblízka Arlauskise nepřekonal, tak s dorážkou už neměl větší problémy - 0:2.

Domácí zahrozili v předposlední minutě první půle opět zásluhou aktivního Matulevičiuse, avšak ten nakonec na brankáře Handanoviče zblízka nevyzrál. Litva se trápila v ofenzívě i po změně stran a dlouho nemohla vyzrát na perfektně zorganizovanou defenzívu soupeře, Slovinci navíc kontrolovali průběh hry. Teprve v poslední minutě se zrodila závěrečná vážnější příležitost tohoto duelu. Po přihrávce Brečka a následné ráně Brisi vyrazil Arlauskis míč na rohový kop a nic důležitého se již nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

vobec by som nebol prekvapeny keby litva brala tri body.

Reagovat
smazaný uživatel

slovinsko vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

slovinsko vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
arsavin

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele