Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
09.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Litva - Estonsko 1:0

Pobaltské derby toho podle očekávání po fotbalové stránce příliš nenabídlo. Nakonec mohou být spokojenější domácí Litevci, kteří udolali Estonsko jedinou trefou Sauliuse Mikoliunase a výrazně tak vylepšili svou pozici pro případný boj o postup do baráže.

Mikoliunas se prosadil až v 76. minutě, kdy jeho hlavička z bezprostřední blízkosti nedala zkušenému gólmanovi Sergeji Parejkovi žádnou šanci. Asistenci si připsal Deividas Matulevičius. Hosté navíc byli nuceni dohrávat v deseti poté, co byl v 86. minutě po dvou žlutých kartách vyloučen Ken Kallaste. Litva se tak ve skupinové tabulce dočasně posunula na druhé místo za Anglii.

Pokud se k zápasu dostal nějaký neutrální divák, musel mít ke spokojenosti hodně daleko - oba týmy prakticky rezignovaly na nějaké útočné manévry a na hřišti vládla především touha nedostat branku. Litevci nicméně působili herně lepším dojmem, a Parejko byl rozhodně tím zaměstnanějším z obou brankářů.

Těch několik domácích šancí, které rozřízly jinak nudnou první půli, snad ani nestálo za řeč. Teprve s blížícím se závěrem jako by Litevci pocítili touhu rivala porazit, a výsledkem byla první a poslední branka zápasu - Matulevičius nacentroval z levého rohu vápna a střídající Mikoliunas vystřihl perfektní hlavičku, na kterou byl i do té doby spolehlivě chytající Parejko krátký.

Estonská snaha zmrazit euforii soupeře vyrovnávací brankou nakonec přišla vniveč, přestože hosté měli své šance - zejména Ats Purje, který se do zajímavé situace dostal hned dvakrát, ani jednou však netrefil. Pozdní vyloučení Kallasteho tak pouze podtrhlo smolný večer estonského týmu.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj dvou pobaltských států zvládne lépe Estonsko.

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky verim Estonsku...tip 2..1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

3.7 na dvojku

Reagovat
smazaný uživatel

3plus 1,5 g 3,85

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele