Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
09.10.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Švédsko 0:2

Švédští hráči dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trpaslíka z Lichtenštejnska a po výhře 2:0 si zajistili minimálně baráž, ovšem jejich šance na přímý postup se výrazně snížila. Švédové musejí na závěr kvalifikace porazit poslední Moldavsko a to by neměl být těžký úkol. Jenže na druhou stranu musejí doufat, že Černá Hora, které po porážce s Rakouskem již o nic nejde, vyhraje na půdě Ruska a to se reálně předpokládat nedá.

Švédsko je v tuto chvíli na třetí pozici s patnácti body a na druhé Rusko ztrácí body dva, navíc s ním má horší bilanci vzájemných zápasů. Hosté měli velký tlak hlavně v úvodním poločase a do vedení se dostali už v 18. minutě zásluhou Marcuse Berga, svůj náskok pojistili deset minut po přestávce díky Zlatanu Ibrahimovičovi. Lichtenštejnsko zůstává v tabulce na pátém místě s pěti body a už je nadmíru jasné, že o předposlední příčku nepřijde.

Hosté se mohli dostat do vedení v 8. minutě, kdy po přihrávce Ibrahimoviče pálil z první na vzdálenější tyč Berg a svým krouceným přízemním pokusem ji minul o pár decimetrů. Stejný hráč otevřel gólový účet utkání přesně o deset minut později. Po přihrávce Durmaze se krásně uvolnil na hranici pokutového území, ustál přistrčení jednoho z domácích hráčů a chladnokrevně zakončil k bližší tyči, gólman Jehle byl naprosto bezmocný.

Za další tři minuty mohl Berg přidat svůj druhý gól v zápase, po nádherném přízemním centru Zengina z křídla ale tentokráte mezi tři tyče nezamířil. Zhruba pět minut před koncem nakopl Wieser v pokutovém území Ibrahimoviče a izraelský rozhodčí Liany neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. Míč si postavil právě tradiční exekutor francouzského PSG, jenže tentokráte po delší době selhal, jeho přízemní pokus famózně vyrazil brankář Jehle.

Švédové rozhodně nebyli s jednogólovým náskokem spokojeni a po přestávce měli znovu jasnou herní převahu. V 53. minutě se před Jehlem ocitl zcela osamocený Berg, avšak na domácího strážce si nepřišel a trefil pouze jeho nohu. O dvě minuty později si spravil chuť Ibrahimovič, který vsítil svou sedmou trefu v kvalifikačním cyklu. Ten po nádherném pasu Källströma za obranu pronikl až do pokutového území a nekompromisní střelou mezi nohama Jehleho uzavřel gólový účet tohoto střetnutí.

Ve zbývajícím průběhu se hosté nikam netlačili a kontrolovali průběh, soupeře nepustili blíže k brankáři Isakssonovi ani jednou. Lichtenštejnsko uzavře tuto kvalifikaci na půdě suverénního Rakouska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Svedove zazari a Ibra vstreli hattrick...tip 2...0:4

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Manau

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele