Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
27.03.2015 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Rakousko 0:5

Rakušané splnili povinnost a díky suverénní výhře 5:0 na půdě Lichtenštejnska udrželi na čele skupiny G čtyřbodový náskok před Švédy. V úvodní fázi zápasu se prosadili Martin Harnik a Marc Janko a dali tak hostům pohodlný náskok, který následně ještě navýšili David Alaba, Zlatko Junuzovic a Marko Arnautovic.

Lichtenštejnci sice vítali svého souseda v roli jasných outsiderů, sebevědomí jim však nechybělo - v posledním kvalifikačním kole totiž zaznamenali vzácnou výhru v Moldávii, a do překvapivého vedení mohli jít i dnes, kdyby gólman Robert Almer reflexivním zásahem nezlikvidoval hlavičku Sandra Wiesera. To hostům jako varování stačilo, rychle zapnuli vyšší rychlost a brzy měli utkání pod kontrolou.

První branka přišla po 13 minutách hry - Martin Harnik si efektně narazil s Junuzovicem, probil se do vápna a přesnou střelou propálil brankáře Petera Jehleho. Další dvě minuty nato narýsoval Alaba vynikající pas nalevo na Arnautovice, ten vrátil míč před bránu, a číhající Marc Janko si už poradil. Sám Alaba mohl ještě v první půlhodině zvyšovat už na 3:0, když Jehle ve vápně fauloval Junuzovice; legionář z Bayernu však z nařízené penalty přestřelil.

Nakonec se však gólu přece jen dočkal, i když musel vydržet až do 59. minuty. Autorem gólové přihrávky byl Christian Fuchs, Alaba se za vápnem otočil kolem své osy a technickou střelou dokonale zmátl padajícího Jehleho. Závěr utkání už připomínal spíše exhibici: Janko nabil Junuzovicovi na čtvrtou branku, Arnautovicův halfvolej zapadl do sítě popáté, a Rakušané si tak dodali potřebné sebevědomí před důležitým utkáním v Rusku.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

sniclozruti to daju 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele