Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
14.06.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Moldavsko 1:1

Fotbalisté Moldavska nedokázali svému soupeři oplatit domácí porážku 0:1 a tentokráte se s ním na jeho půdě rozešli smírně po výsledku 1:1. Ve skupině G tak stále čekají na své první vítězství a v nabité konkurenci bude velmi těžké dosáhnout na tříbodový zisk. Hosté si zkomplikovali také šanci na vylepšení poslední šesté příčky, v současnosti mají na kontě dva body a právě na páté Lichtenštejnsko stále ztrácejí body tři.

Utkání bylo velmi vyrovnané po celých devadesát minut a i přes mírnou územní převahů hostů se nikdo nemůže divit nerozhodnému výsledku. Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější akce krátce po odehrané dvacetiminutovce. O naprosto výstavní trefu se postaral Sandro Wieser, který vypálil z více jak pětadvaceti metrů a jeho kroucený pokus zapadl přímo pod břevno, gólman Cebanu se po balónu natahoval marně.

Zhruba po půl hodině hry mohl vyrovnat Pătraş, avšak s míčem se dostal až příliš blízko k brankáři Jehlemu a zblízka ho propálit nedokázal. Nicméně Moldavsko nakonec vstřelilo kýžený gól minutu před poločasovou přestávkou. Skvěle to udělal střídající Milinceanu, který unikl po pravé straně až do pokutového území a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Gheorghego Boghiua. Ten z deseti metrů nezaváhal, poslal míč přímo ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se hrálo z obou stran velmi opatrně a ani jednomu výběru nefungoval plynulý přechod na útočnou polovinu. Lichtenštejnsko se mohlo dostat znovu do vedení přesně v 70. minutě. Rohový kop z levé strany propadl napříč pokutovým územím až na zadní tyč, kde hlavičkující Gubser trestuhodně zamířil z metru příliš vysoko. Do poslední větší možnosti tohoto střetnutí se dostali hosté o dvanáct minut později.

Po pasu z pravého křídla orazítkoval hlavičkující Gaţcan jen spojnici tyče a břevna, z následného závaru už Moldavsko vystřelit nedokázalo. V příštím utkání zavítá Lichtenštejnsko na půdu Černé Hory, se kterou dokázalo před vlastním publikem uhrát bezbrankovou remízu. Moldavsko se pokusí překvapit suverénní Rakousko, které vede skupinu se šestnácti body o čtyři body před druhým Švédskem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtenstejnsko ukopat aspon remizu!

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hele lidi nepodceňujte Lichtenštejnsko já si myslím budou za cca.5let lepší wieser je velký talent

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele