Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
28.03.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Kazachstán - Island 0:3

Fotbalisté Islandu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Kazachstánu a po přesvědčivé výhře 3:0 se v tabulce prozatím posunuli na první místo s dvanácti body před náš národní tým, opět oživili svou naději na přímý postup na evropský šampionát. Naopak Kazachstán se po čtvrté prohře z pěti zápasů stále krčí na posledním šestém místě skupiny A s jedním bodem. Hosté rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase, kde vsítili hned dvě branky.

Do první šance se nečekaně dostali domácí už v 6. minutě. Po zablokované střele Islamchana se v pokutovém území ocitl zcela volný Sujumbajev, ovšem otálel tak dlouho, až byl v obležení protihráčů a vystřelil velmi slabě do náruče gólmana Halldórssona. V dalších minutách převzali iniciativu hosté a ve 20. minutě šli do vedení. Úspěšným střelcem byl velezkušený Eidur Gudjohnsen, který je i v šestatřiceti letech velkou oporou svého celku.

Gólman Sidelnikov nepřesně vykopl balón na Gudmundssona, který posunul míč do středu hřiště právě na forvarda Boltonu a ten v ideální pozici z dvanácti metrů okamžitě uklidil balón ke vzdálenější tyči. O dvanáct minut později se Island dostal do dvoubrankového vedení. Po přímém volném kopu Sigurdssona z dobrých pětadvaceti metrů z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Birkir Bjarnason a nikým nehlídán usměrnil míč z hranice brankového území do sítě.

Hosté mohli přidat svou třetí trefu ihned po změně stran ve 46. minutě. Po krásném pasu Gudjohnsena se ocitl v ideální možnosti Sigthórsson, jenže si míč špatně zpracoval ramenem a do nebezpečného zakončení se nakonec nedostal. Domácí byli velmi blízko snížení krátce po hodině hry. Po přímém volném kopu Smakova hlavičkoval pouze do tyče Abdulin, míč se poté odrazil od nohy brankáře Halldórssona k Sigthórssonovi a ten ho odkopl do bezpečí.

Ve zbývajících minutách hosté kontrovali dvoubrankové vedení a v první nastavené minutě dokázal podruhé v tomto střetnutí skórovat Bjarnason. Na pravé straně to udělal skvěle Bödvarsson, který krásnou nahrávkou našel volného Bjarnasona. Ten po kličce vypálil z hranice pokutového území a míč nešťastně tečoval do vlastní sítě Kantajev. O dvě minuty později se mohl dočkat alespoň čestné branky domácí výběr, ale z bezprostřední blízkosti míč do sítě neprocpal a skóre tohoto střetnutí se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Noustress

1:2

Reagovat
adoxx

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zadny tip na domaci????

2:0 chlapci pro kazachstan

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomente ze venkovni zapasy islandu nejdou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele