Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
03.09.2015 20:45 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Izrael - Andorra 4:0

Fotbalisté Izraele potvrdili úlohu favorita v souboji s trpaslíkem z Andorry a díky čtyřem zásahům v prvním poločase si na konto připsali snadné tři body, udrželi si tak naději na přímý postup do Francie. Domácí výběr má v tabulce dvanáct bodů a za druhou Belgií stále zaostává o dva body, před třetím Kyprem drží v tuto chvíli náskok tří bodů. Andorra je po sedmi zápasech bez bodu s celkovým skóre 3:27.

Izrael se dostal do vedení už ve třetí minutě zásluhou Erana Zahaviho, který v nedávné době vyřadil z předkola Ligy mistrů českého mistra z Plzně. Elitní útočník Maccabi Tel-Aviv využil rány Nira Bittona z dobrých třiceti metrů, kterou gólman Pol neudržel a dorážka k bližší tyči už byla snadnou záležitostí. Favorit utkání navýšil svůj náskok přesně v polovině prvního poločasu zásluhou aktivního Bittona.

Po přímém volném kopu Zahaviho z levé strany se ocitl na hranici brankového území nikým nehlídán a snadnou hlavičkou rozvlnil síť za bezmocným brankářem Polem. Izrael zvýšil vedení o čtyři minuty později. Naprosto nerozvážný skluz na Munase Dabbura v pokutovém území předvedl Rodriquez a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Tomer Hemed a ten s přehledem po zemí doprostřed branky skóroval.

Gólový účet zápasu uzavřel ve 38. minutě Dabbur. Ten se po sražené přihrávce Natcha dostal k míči před pokutovým územím, prodral se mezi několika protihráči a z deseti metrů vypálil, gólman Pol již pouze přizvedl míč přímo pod břevno. Po změně stran pokračovali domácí v tlaku a po hodině hry mohl pátou trefu přidat střídající Buzaglo, ovšem Pola nepropálil. Ihned na to zahrozil další nový muž na trávníku Melikson.

Ten kličkoval v šestnáctce soupeře a vystřelil z jedenácti metrů, dokonce obstřelil Pola, jenže ještě před brankovou čarou odkopl jeden z bránících hráčů míč do bezpečí. V 70. minutě vystřelil z hodně dobré pozice Rikan, zamířil však zhruba metr nad horní tyčku. Do poslední větší šance tohoto duelu se dostal Dasa zhruba čtvrthodiny před koncem, nicméně Pol dokázal famózně vyrazit balón na rohový kop. V neděli sehraje Izrael další kvalifikační utkání na půdě Walesu a bude pro něj hodně důležité, Andorra pojede bojovat do Bosny.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, football.org.il

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele