Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
10.10.2015 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Island - Lotyšsko 2:2

Island sice na domácí půdě vedl nad Lotyšskem dokonce o dvě branky, jenže ani to mu nestačilo ke třem bodům. Dvě branky totiž dostal a promrhal tak dvougólové vedení! Island je nyní zatím na první příčce "české" skupiny, Lotyšsko je stále předposlední.

Reykjavík hostil zajímavé utkání mezi domácím Islandem a hosty z Lotyšska. Domácí si postup již zajistili, hosté na něj zase neměli nárok. Přesto se jednalo o vyrovnanou partii. Domácí nastoupili s hráči jako Sigurdsson, A. Skúlason, Gudmundsson, Sigurdsson nebo Finnbogason se Sigtórssonem, záda jim kryl Hallfredsson. Hosté vsadili na ofenzivně smýšlející záložní řadu v podobě Rakels, Zjuzins, Cauņa a Višņakovs, která podporovala Šabalu.

Domácí do úvodu nenastoupili. Oni do něj přímo vlétli. Se vším, co měli, se vrhli na soupeře z Lotyšska a zasypali jej mnoha útoky. Jeden takový vyšel domácím hned v páté minutě a domácí tribuny jásaly. Exekuce standardní situace se ujal Sigthórsson, jehož střelu vyrazil před sebe Vanins. Tam byl ale zkušený zakončovatel Kolbeinn Sightórsson, který už míč do sítě dostal.

O čtyři minuty později mohlo být ještě veseleji - alespoň pro domácí fanoušky. Sigurðsson dostal skvělou nahrávku a navíc obešel Vaninse. Následně místo střely volil nahrávku na spoluhráče, před kterým však balon odkopl Dubra. Po čtvrt hodině hry musel domácí trenér sáhnout k prvnímu vynucenému střídání, když se zranil Kári Árnason. Jeho místo zaujal Ottesen, který se ihned dostal do permanence.

Aktivnější domácí celek chtěl navýšit své vedení a málem se mu to povedlo díky Bjarnassonovi, který hledal ještě lépe postaveného Finnbogasona. Ten se však mýlil. Po pětadvaceti minutách se dostal na straně ke střele Gylfi Sigurdsson, který postupoval nenuceně a nikým neatakován stihl vypálit. Jeho rána zalétla přesně k tyči a Island vedl o dvě branky!

Domácí byli nadále aktivní. Záložník Emil Hallfredsson, který krásnou přihrávkou na pravou stranu uvolnil Johanna Gudmundssona, jenže ani ten se z gólu neradoval. Pět minut před koncem první půle se ke střele dostali i hosté. Arturs Zjuzins napřáhl ke střele zpoza vápna a jen skvělý brankář Halldórsson stál mezi ním a brankou. Pak se zase o slovo přihlásili domácí hráči. Přihrávku do vápna dostal Sightórsson, který kombinoval se Sigurdssonem a pálil, jenže nepřesně.

Pět minut po změně stran se vstup do poločasu povedl zase hostům, kterým se konečně vyplatila aktivita. Na levé straně kombinoval Višnakovs se Zjuzinsem a nahrával před bránu. Tam si seběhl Aleksandrs Cauna, který se nemýlil! Hosté se dostali opět do zápasu.

Lotyši ucítili šanci a dostali chuť útočit. Jejich snaha však často narážela buď na pozornou obranu, nebo scházela hráčům přesnost. Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal i legendární útočník Eidur Gudjohnsen. Mnoho štěstí svému týmu ale nepřinesl, protože právě tehdy Lotyši konečně srovnali! Po pravé straně postupoval Deniss Rakels, který našel ve vápně Valērijse Šabalu a po jeho zakončení Island kapituloval!

Patnáct minut před koncem utkání se ke standardní situaci postavil Gylfi Sigurdsson, který však mířil těsně vedle tyče! Deset minut před koncem se mohl slavným stát Šabala, který si naběhl za obranu a dostal skvělou nahrávku po chybě domácí obrany, jenže z úhlu nestačil přesně zamířit a pálil mimo! Island se tak rozešel s Lotyšskem remízou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
vanGomm

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Island má už postup istý, ale bude chcieť isť z prvého miesta zrejme pred Českom tak tipujem, že nič nenechajú na náhodu a vyhrajú 2:0

Reagovat
Acrocephalus

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele