Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
07.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Irsko - Gruzie 1:0

Irové získali povinné tři body nad Gruzií a navýšili svůj náskok před čtvrtými Skoty už na čtyři body. Se svým soupeřem, který před pár dny překvapivě skolil Skotsko, měli ale velké potíže. O jediný gól utkání se postaral v 69. minutě Jonathan Walters a právě díky němu je mužstvo Martina O'Neilla alespoň baráži zase o něco blíže.

Hosté byli nedávným nečekaným vítězstvím pořádně povzbuzeni. A favorizovanému Irsku se dlouho nedařilo proti dobře bránícímu sokovi prosadit se. Až si o slovo řekl ve druhé půli Hendrick, vzal na levé straně všechno na sebe, obešel tři protihráče a předložil míč na Walterse, jemuž stačilo z blízkosti jen dorazit.

Urputně bránící Gruzie touto porážkou ztratila definitivně naděje na účast na závěrečném šampionátu. Po celou dobu se prakticky nedostala do vyloženější šance a soustředila se především na defenzívu. Otevřít účet mohl nejprve Keane, jehož na zadní tyči našel svým centrem Hoolahan, nicméně domácí kapitán pálil jen nad.

Následně se k zakončení dostali také svěřenci Kachabera Cchadadzeho, avšak Mčedlidze ani Okriašvili neuspěli. Před přestávkou se ještě k zakončení propracoval Coleman, jenž se dostal k odraženému balónu, ovšem jeho pumelici z voleje, mířící pod břevno, dokázal rukavicemi vyškrábnout brankář Revišvili.

O'Neill se během poločasové přestávky odhodlal k riskantnímu kroku, ze hry stáhl Keana a nahradil ho Longem. Spolu s Colemanem pak irský náhradník dokázal přece více rozhýbat ofenzívu týmu a Whelan byl na hřišti také daleko aktivnější. Po trefě Walterse mohli domácí navýšit těsný náskok ještě v závěru, ale McCleanovu tutovku zneškodnil Revišvili.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele