Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
08.10.2015 18:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Gruzie - Gibraltar 4:0

Gruzie si bez potíží poradila s Gibraltarem, kterému nasázela čtyři branky. Především první poločas se Gruzii povedl skvěle, protože outsiderovi zápasu vstřelila tři branky.

Domácí nasadili do záložní řady Kankavu s Kvekveskerim, jediným hrotovým útokem útočníkem se stal Vacadze. Před brankářem Revišvilim působili Kakabadze, Kašia, Amisulašvili a Grigalava. Hostující tým nastoupil s hráči jako Gosling, Walker, Bardon nebo Casciaro, zatímco v útoku působil Cabrera.

Domácí se do hostů opřeli od prvních minut a hned v té čtvrté se diváci dočkali první zajímavé šanci! Valeri Kazajšvili zakončil povedenou kombinaci ze středu hřiště, jenže proti byl brankář Jordan Pérez, který si s jeho střelou poradil. Gibraltar se nemohl dostat do tempa a oponovat svému soupeři, který tak na hřišti jednoznačně vládl. Po deseti minutách Kvekveskeri krásně našel za obranou Gibraltaru Valeri Kazajšviliho, který však vyl vytlačen do velkého úhlu a zakončil přinejmenším nepřesně!

Domácí nadále tlačili svého soka před sebou a do šestnáctky hostí létal jeden nebezpečný míč za druhým. Kakabadze našel skvělým pasem ve vápně naskakujícího Kazajšviliho, jehož však perfektním skokem vychytal brankář Jordan Pérez. O chvíli později dostal brilantní pas za obranu hostí Mate Vacadze, který si jedním dotykem míč zpracoval a druhým jej poslal na Péreze. Ten už sice byl překonán, ale na poslední chvíli za něj zaskočili jeho obránci!

Hosté se sice osmělovali k několika ojedinělým akcím, jenže ty byly velmi často nepřesné a poměrně ukvapené. Skóre se tak měnilo na opačné straně hřiště. Aktivnější Gruzie má ve svém kádru Tornikeho Okriašviliho, který poslal do skvělé šance Mateho Vacadzeho. Ten už si tváří v tvář brankáři Pérezovi poradil a skóroval!

O pouhé čtyři minuty později se dostal k centru do vápna Kakabadze, který zasáhl ruku bránícího Anthonyho Bardona! Sudí ihned odpískal pokutový kop. K němu se postavil Tornike Okriašvili, který sice poslal míč do stejného směru, do kterého skákal také brankář, ale jeho rána byla dostatečně rychlá - 2:0!

Pět minut před koncem prvního poločasu se dostal do skvělé akce Vacadze, jenže jeho zakončení na zadní tyči vyrazila obrana hostí! Přesto inkasovala ještě jednou do konce první půle. Rohový kop Kobachidzeho usměrnil do brány pohotový Mate Vacadze!

Deset minut po změně stran se do útok hnali i hosté a Joseph Chipolina si připsal první vážnou střelu. Po hodině hry málem přidal třetí branku Mate Vacadze, který si naskočil na rohový kop. Jenže trefil břevno! Stejný hráč se nadvakrát dostal k míči o pár chvil později. Pokaždé však narazil na skvělého Péreze, který míč vždy vyrazil. Ani on však nestačil na situaci z konce utkání. Tři minuty před koncem totiž ze střední vzdálenosti vypálil Valeri Kazajšvili a jeho rána znamenala čtvrtou branku!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I takovy tym jako Gruzie by si mela s Gibraltarem poradit....tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Stále tvrdím,že týmy "kvalit" Gibraltaru mají hrát,tak jak se to vyřešilo v pohárech (LM EL) předkola.3anci na postup do skupiny dostanou a nic jim nebude bránit se tam probojovat.Tohle jsou přece zápasy úplně o ničem.Věřím,že pokd by ti největší favorité chtěli a potřebovali budem běžně světky dvouciferných výsledků.

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Manau

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Acrocephalus

4:1, gól Gibraltarů padne z penalty

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele