Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
11.10.2015 20:45 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Gibraltar - Skotsko 0:6

Fotbalisté Skotska potvrdili jasnou úlohu favorita na půdě trpaslíka z Gibraltaru a po přesvědčivém výkonu zvítězili 6:0. I tak jejich cesta kvalifikačním cyklem měla hořkou příchuť, neboť v tabulce skupiny D skončili na čtvrtém místě s patnácti body a na evropský šampionát do Francie se nepodívají. Gibraltar hrál i ve svém posledním utkání druhé housle, kvalifikační snažení zakončil s nulovým bodovým ziskem a se skóre 2:5.

Hosté poprvé zahrozili už ve 3. minutě, kdy po přihrávce Huttona hledal Steven Fletcher před brankou Shauna Maloneyho, ovšem před ním odkopl míč jeden z hostujících hráčů do bezpečí. O pět minut později našel Hutton svým centrem hlavu Fletchera a ten zamířil těsně nad horní tyčku. Následně střílel Maloney po krásné patičce Fletchera ze čtrnácti metrů a brankář Robba vyrazil míč do bezpečí.

Krátce po čtvrthodině hry se do další obrovské možnosti dostal Fletcher, ovšem jeho dělovku dokázal i tentokráte fantasticky vyrazit Robba. Skotsko dostal do vedení ve 25. minutě Chris Martin, který využil rohového kopu Maloneyho a následné prodloužené hlavičky Greera, se zakončením do prázdné branky už neměl větší problémy. Přesně deset minut před koncem netrefil Fletcher balón ideálně a nakonec zblízka trefil pouze tyč.

Hosté navýšili svůj náskok ve 39. minutě, kdy se po velkých zmatcích v domácí defenzívě dostal balón k Maloneymu a ten nádhernou technickou střelu zakroutil přímo ke vzdálenější tyči. Sedm minut po přestávce odstartoval svou gólovou parádu Fletcher. Ten se nejprve uvolnil na hranici brankového území a po centru Huttona z pravé strany rozvlnil síť nekompromisní hlavičkou - 0:3. Útočník Sunderlandu byl ústřední postavou utkání i nadále.

Nejprve v 55. minutě neprostřelil zblízka Robba, ovšem podruhé v nedělním duelu skóroval o minutu později, když z pravé strany chladnokrevně zakončil s pomocí zadní tyče. Přesně v polovině druhé půle minul horní levou šibenici o pár decimetrů Dorrans, o čtvrthodiny později zlikvidoval Robba tvrdou ránu střídajícího Russella. V 85. minutě zkompletoval svůj hattrick Fletcher, který napřáhl z hranice šestnáctky a parádně s pomocí břevna dostal míč za brankovou čáru - 0:5.

Za další tři minuty se postaral o tvrdou bombu aktivní Russell, nicméně Robba i tentokráte tento pokus odvrátil. Závěrečný šestý gól hostů vsítil v první nastavené minutě další střídající hráč Steven Naismith, který se trefil hlavou podél bezmocného Robba.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele