Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
13.06.2015 20:45 CET
0 : 7
(0:1)

Reportáž

Gibraltar - Německo 0:7

Němci si s chutí zastříleli a v prakticky tréninkovém tempu vyhráli nad Gibraltarem. Ten se sice srdnatě bránil, ale ani to mu nestačilo. Dostal od favorita sedm branek a trenér Joachim Löw mohl být s výkonem svých hráčů velmi spokojen. Mezi střelce se zapsali třikrát Schürrle, dvakrát Kruse, po jedné brance přidali Gündogan a Bellarabi.

Souboj obra s trpaslíkem začali Němci v poměrně očekávané sestavě. Své místo hned od začátku měli v základní sestavě například Gündoğan, Schweinsteiger, Özil nebo Herrmann, které doplňovali Schürrle s Götzem. "Domácí" tým vyrukoval na svého soka se záložníky Casciarem, Payasem, Walkerem či Goslingem. Jediným vysunutým hráčem se stal Priestley.

Ten však neměl mnoho šancí na vstřelení branky, neb mu obránci Němců nedávali prostor. Naopak, německý celek se hned od úvodu dostal do tempa a akce střídala akci. Karim Bellarabi velmi lehce prošel mezi dvojicí protihráčů, třetího už ale nepřekonal. Na skvělý pas od Schürrleho si naběhl Mesut Özil, který ještě nahrával na Hermanna. Ten ale nakonec míč nedostal. V deváté minutě se diváci mohli dočkat první branky. Jake Gosling ve vápně fauloval Jonase Hectora a pískala se penalta. K ní se postavil zkušený záložník Bastian Schweinsteiger, který však penaltu vůbec nekopl dobře a Jordan Perez mu ji chytil!

Z hranice vápna se dostal do zakončení Ilkay Gündogan, jenže pálil hodně nepřesně. Gündogan byl hodně aktivní a jeho pokus o vysunutí nabíhajícího Maria Götzeho si rozhodně zasloužil lepší zakončení, než jaké mladý Němec zvolil. Gibralatar měl velmi málo šancí, ale jednu hodně zajímavou. Roman Weidenfeller se musel mít na pozoru poté, co se k exekuci volného přímého kopu postavil Aaraon Payas a rozhodně mířil hodně zajímavě.

Němci tlačili svého soupeře před sebou. Brankář Perez nevyhodil míč vůbec dobře a zmocnil se jej Mario Götze. Ten jej poslal na Andrého Schürrleho. Ten v pohodě obešel obránce před sebou a prostřelil brankáře Pereze - 1:0 pro favorita z Německa. Hned z následující akce mohl ale Gibraltar srovnat! Chopolina našel krásným centrem nabíhajícího Jakea Goslinga, který však nezamířil přesně.

Po pětatřiceti minutách se zranil Mario Götze, který vystřídal Maxe Kruseho. Jonas Hector poslal z levé strany další krásný centr, který dopadl ve vápně k Patricku Herrmannovi, kterému však zakončení nesedlo. Brankář Jordan Perez poté musel vytáhnout několik skvělých zákroků. Nejprve zlikvidoval šanci Patricka Hermanna, poté se projevily jeho schopnosti i proti zakončení Mesuta Özila! Dvě minuty po změně stran si Němci mohli připsat další důležitý gól. Z pravé strany poslal do vápna centr Schweinsteiger, míč sklepl Boateng pro Mesuta Özila. Ten si všiml lépe postaveného Maxe Kruseho a pro něj už bylo snadné zakončit.

O chvíli později už to bylo 3:0 pro lídra. Max Kruse nevypustil závěrečný souboj o míč, ten vybojoval a poslal na Gündogana. Mladý záložník Borussen už si poradil.

Deset minut po změně stran se povedla německému týmu další zajímavá akce, na jejímž konci stál Karim Bellarabi. Tomu se dokonce podařilo vstřelit branku, která však nemohla být pro ofsajd uznána. O chvíli později už padla branka regulérní. První rána Mesuta Özila sice ještě svůj cíl nenašla, ale míč se k němu odrazil podruhé. Pak našel ve vápně Karima Bellarabiho, který se nemýlil. Pátou branku měl na svědomí André Schürrle, který čerpal z povedené rány Ilkaye Gündogana - 5:0 pro Němce.

Debakl Gibraltaru pokračoval díky střele Andrého Schürrleho. Od Lukase Podolského šel míč krásně na Mesuta Özila, který našel dobře postaveného Schürrleho. Deset minut před koncem utkání poslední branku v síti Pereze vstřelil Max Kruse a Němci mohli slavit!

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Marv

0:8

Reagovat
Ranoth

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

over 7,5

Reagovat
EverlastD

0:7

Reagovat
paff

Reagovat
Knight_in_fire

4:0, tak ze srandy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele