Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
04.09.2015 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Gibraltar - Irsko 0:4

Irsko využilo velkého zaváhání Skotska na půdě Gruzie, na Gibraltaru potvrdilo bez větších problémů roli favorita a zaslouženě si odvezlo domů tři body za vítězství 4:0. Aktuálně je tak o bod na třetím místě právě před čtvrtými Skoty. O dva góly ze čtyř se pak postaral kapitán Robbie Keane - jednou ze hry, jednou z penalty.

Mužstvo Martina O'Neilla vstoupilo do utkání hned od začátku hodně zostra. Během prvních dvanácti minut si vytvořilo hned čtyři velké šance, ale k jeho smůle ani jedna z nich neskončila v brance. Gólman Perez se musel zapotit proti střele Hendricka a poté i s tím od Walterse. Clark trefil břevno, Walters skóroval z ofsajdu.

Vlastně však byla jen otázka času, kdy Gibraltar poprvé inkasuje. Nakonec úvodní trefa přišla na řadu ve 27. minutě a trošku nečekaně jí zaznamenal Christie. Obránce Derby County, který za reprezentaci nastoupil teprve podruhé, si vyměnil míč s Hoolahanem, udělal si kličkou prostor pro střelbu a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Domácí toho směrem dopředu moc nepředvedli. Prakticky jednou jedinkrát byl v ohrožení soupeřův gólman Given, ovšem s Walkerovu střelou si poradil. Po přestávce jinak Irsko kontrolovalo hru. Ve 49. minutě se Waltersovu přihrávku snažil odvrátit Barnett, poslal míč ale jen do své tyče, od níž se následně odrazil k pohodlně skórujícímu Keaneovi.

Jen o dvě minuty později Walker ve vápně fauloval Hoolahana, rozhodčí Strahonja nařídil pokutový kop a Keane přesnou střelou k tyči do protipohybu Pereze navýšil vedení. Keana v 71. minutě nahradil Long a ten se o pár chvil později také radoval z gólu. Svou hlavičku nikým nehlídaný usměrnil přesně tam, kam potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:4

Reagovat
veikko

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Tomtaf

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Irové sice minule vyhráli 7=0 ale tentokrát čekám mírnou bitvu 3=0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1.1 (64. Priestley - 26. McGeady)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele