Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
14.10.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Gibraltar - Gruzie 0:3

Gibraltar dělá pokroky - sice nepatrné, ale dělá. Dnes proti Gruzii prohrál "jen" 0:3, navíc si i dokázal vypracovat několik šancí. O výhře hostů rozhodli už v první půli Nikoloz Gelašvili (9') a Tornike Okriašvili (19'), po obrátce pak pojišťoval skóre Žaba Kankava (69').

Gruzíncům stačilo k pohodlnému dvoubrankovému náskoku prvních 20 minut; poté už bylo jasné, že si své vůbec první kvalifikační body utéct nenechají. Naopak Gibraltar, který opět nastoupil k "domácímu" zápasu v azylu portugalského Faro-Loule, nejenže stále čeká na první bodový úspěch, ale také na první vstřelenou branku.

K prolomení druhé bariéry byli dnes reprezentanti nejmladší evropské reprezentace mnohem blíže. V úvodu však jasně diktovali hru Gruzínci, což jim také brzy přineslo zasloužené vedení - Čanturijův centr prošel domácí obranou až ke Gelašvilimu, který se příliš nerozpakoval a napálil míč za záda bezmocného brankáře Jamieho Robby.

Gibraltar se však nehodlal vzdát lacino a zareagoval překvapivě útočnou hrou - nejprve málem vyrovnával Ryan Casciaro, jehož hlavičku musel pohotově vykopávat bránící Lobžanidze, poté vypálil Liam Walker, který donutil gólmana Giorgije Loriu ke skvělému zákroku konečky prstů. Gruzínci však obě šance přežili a krátce nato sami zvýšili na 2:0, když přesný pas Žana Ananidzeho zpracoval Okriašvili a nikým nehlídán zasunul míč za Robbova záda.

Třetí gól mohl ještě do poločasu přidat Čanturia, jeho zblokovaná střela se však odrazila pouze od tyče; s další šancí Gelašviliho si pak poradil pozorný Robba. Gibraltar se už nehnal za body, gól v Loriově síti však visel ve vzduchu i ve druhé půli - gruzínský gólman se musel mít na pozoru před ránou Lee Casciara. Finální úder zaznamenal až 20 minut před koncem Kankava poté, co mu Čanturia nesobecky přepustil Kverkveliův pas. Od tohoto okamžiku se už zápas pouze dohrával.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprehra domácich

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by mohl Gibraltar trochu potrapit hosty ale 3 body si odveze Gruzie...tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
VojtovaChelsea

gibraltar dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele