Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
14.10.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Finsko - Rumunsko 0:2

Měl to být papírově vyrovnaný souboj dvou potenciálních kandidátů na postup, a v prvním poločase to také tak vypadalo - Finové drželi s lehce favorizovaným Rumunskem bezbrankovou remízu. Po změně stran však dvakrát udeřil Bogdan Stancu a rozhodl o cenné výhře pro svůj tým.

Domácí museli navíc dohrávat o deseti kvůli červené kartě pro Alexandra Ringa; v tabulce si potom oba týmy prohodily pozice. Rumuni by za současných okolností postupovali spolu se Severním Irskem. Finové přitom v úvodu zápasu ukazovali, že už dávno nejsou tím defenzivně hrajícím otloukánkem jako v uplynulých letech; svěřenci Mixu Paatelainena měli míč častěji na kopačkách a Perparim Hetemaj také zaznamenal první šanci, když zblízka prověřil pozornost Cipriana Tatarusana.

Jinak si ale oba soupeři především hlídali zadní vrátka; toto byl jeden z těch zápasů, kde se dalo očekávat, že rozhodne první chyba. Finové opticky dominovali, skutečných šancí však bylo jako šafránu. V celé první půli se vlastně neurodila už ani jedna a do šaten tak hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Po změně stran pak Rumuni výrazně ožili a trvalo jim jen pár minut, než dokázali strhnout herní obraz - a brzy poté i skóre - na svoji stranu. První gól padl v 54. minutě po standardní situaci: Lucian Sanmartean rozehrál rohový kop přímo na hlavu Stanca, proti jehož tvrdé a umístěné hlavičce neměl domácí gólman nárok. Když potom po druhé žluté kartě musel opustit hřiště Ring, bylo de facto rozhodnuto.

Svěřenci Victora Piturci převzali iniciativu a donutili Finy spoléhat na protiútoky; Paatelainen proto vyslal na hřiště čerstvé posily Joela Pohjanpala a Eera Markkanena. Místo vyrovnání však přišel druhý gól ve finské síti - sedm minut před koncem hrdina Stancu zpracovat míč nějakých 20 metrů od brány a placírkou přesně trefil prostor u zadní tyče.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rumuni vyhrajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim ze to Rumuni zvladnou...bude to ale nesmirne tezke..tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
VojtovaChelsea

finsko dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, ale tohle je fakt hrozná skupina a opět v nejlehčí skupině zasraní Řekové :D

Reagovat
smazaný uživatel

A že jim to v ní tak pěkně jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Rumunsko. Snad se zase po pár letech na nějaký turnaj probojují.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele