Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
11.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Finsko - Řecko 1:1

Ani napodruhé nedokázal Claudio Ranieri s řeckým týmem získat plný počet bodů. Ve Finsku uhráli mistři Evropy z roku 2004 pouze remízu 1:1 a s jejich postupovými šancemi to tak hned zkraje kvalifikačního cyklu začíná vypadat bledě..

Favorit sice otevřel skóre díky šikovné trefě Nikolaose Karelise, domácí však dokázali po změně stran vyrovnat prostřednictvím Jarkka Hurmeho. Nutno dodat, že zápas byl celkově hodně vyrovnaný a dělba bodů je vzhledem k jeho průběhu rozhodně nejspravedlivějším výsledkem.

Jako první se do šance dostali domácí, konkrétně Tim Sparv; jeho zmařený pokus však byl v úvodní fázi zápasu spíše ojedinělým počinem. Oba celky se totiž jinak snažily především neudělat chybu. Všeobecnou letargii protrhla až nečekaná vedoucí branka Karelise, který se prosadil nekompromisní ránou z kraje vápna (asistoval mu Andreas Samaris).

Finové se snažili rychle vyrovnat a řecký gólman Orestis Karnezis se musel mít na pozoru před ránou Romana Eremenka; daleko nebezpečněji však vypadal pokus hostujícího Giannise Maniatise, který se ocitl v dokonalé střelecké pozici, přesto však vedení svého týmu zvýšit nedokázal.

Ve druhé půli byl severský tým od začátku aktivnější; vyrovnávat mohl už krátce po změně stran Alexander Ring, ale Karnezis ještě odolal. Proti střele Hurmeho však byl i on krátký - krajánek z norské ligy zpracoval ve vápně pas od spoluhráče Kaspera Hamalainena a vystřelil Finům zasloužené vyrovnání.

V tu chvíli jako by si Řekové uvědomili, že po úvodním fiasku s Rumunskem musejí vyhrát, a začali soupeře pořádně tlačit - k další vedoucí trefě jim málem pomohl sám Hurme, který 20 minut před koncem fauloval Karelise těsně před vápnem. Následný přímý kop rozehrál Samaris, avšak hlavičkující Sokratis nedokázal překonat domácího gólmana.

Ranieriho tým v závěru svého soupeře pořádně zmáčkl, ale ani Samaris, ani Panagiotis Tachtsidis či Vassilis Torosidis nedokázali prolomit zeď, kterou z prostoru mezi tyčemi bránil Niki Mäenpää. Nakonec se tak mohli ze všech bodů překvapivě radovat Finové, avšak Joel Pohjanpalo svoji stoprocentní šanci zahodil.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě další ztráta Řeků. Můj tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fiňani neprohrajou, tip 1:1, 2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele