Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
11.10.2015 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Faerské ostrovy - Rumunsko 0:3

Mise splněna. Rumunsko po čtyřech remízách v řadě získalo konečně vítězství, a to navíc to nejdůležitější ve skupině. Zásluhou dvou branek Constantina Budescua a Alexandrua Maxima venku skolilo Faerské ostrovy a bez jediné porážky si zajistilo přímý postup ze druhého místa. Domácí v tabulce skončili na předposledním místě.

I když svěřenci Larse Olsena utrpěli vůbec svou nejvyšší porážku v tomto kvalifikačním cyklu, ukázali, že do budoucna by mohli hrát podstatně jinou a lepší roli. Vždyť jejich dvě výhry nad Řeckem, které kvůli lepším vzájemným zápasům ve finále rozhodly o tom, kdo bude ve skupině výše, se rozhodně nečekaly.

Tentokráte si Rumuni šli pro tři body hned od začátku a jejich soupeři vydrželo čisté konto opravdu jen malou chvilku. Torje rozehrál standardku přihrávkou doleva na Rata, jenž následně vrátil míč na hranici vápna, kam si nabíhal Budescu, a ten střelou ke vzdálenější tyčce prostřelil brankáře Nielsena.

I když Faerské ostrovy si vytvořily nějaké ty příležitosti a hostující gólman Tatarusanu se mezi třemi tyčemi určitě nenudil, dokonce Nattestadův pokus skončil jen těsně vedle, navýšilo Rumunsko náskok v nastavení první půle. Popa na pravé straně uvolnil Budescua, který chtěl odtud centrovat do vápna.

Svým pasem hledal Stancua, míč se ale k překvapení všech, a především pak pro špatně reagujícího Nielsena, nakonec snesl přesně pod břevno. Oslavy balkánského celku ještě sedm minut před koncem zpříjemnil Maxim, jenž hezky zakombinoval se Stancuem a z blízkosti neměl žádný problém skórovat.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tak i to by Rumunsku asi mohlo stačit.Ale uhrát 5 remízu v řadě?To už by byla rarita!I když nic není nemožné.Tip 2.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

0:1, minule se nám Rumuni nějak rozstříleli, nejspíš jim to vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele