Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
14.10.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Maďarsko 0:1

Maďarsko zatím tápalo v průběhu celé kvalifikace, ale nyní se zdá, že se jeho forma zlepšuje. S trápícím se týmem Faerských ostrovů si díky jediné brance Ádáma Szalaie poradilo nejtěsnějším možným výsledkem.

Od úvodních minut bylo jasné, že oba celky dnes nepředvedou maximum svých možností. Faerské ostrovy nikdy nepatřily k favoritům na postup, Maďarsko mluví v poslední době o krizi. Příliš ofenzivní fotbal se čekat nedal. A prvn minuty to jen potvrzovaly. Nepřesnosti na obou stranách, centrované míče bez adresáta a nepovedená finální fáze - to byl obraz úvodní části. Dlouhý míč, který do pokutového území posílal Tőzsér, nedoputoval ani k jednomu z útočníků.

Holst se snažil prostrčit míč k Edmundssonovi, jenže obránce Juhász jeho záměr dobře vystihl a akci Faerských ostrovů zastavil dobrým obranným zákrokem. Hodně vrásek domácím fandům nadělal Atli Gregersen, po jehož obranném zákroků dostali Maďaři šanci zahrávat přímý volný kop. K nabídnuté standardní situaci se postavil nejzkušenější maďarský hráč Dzsudzsák a poslal k bráně slušný projektil. S ním si ale brankář Nielsen poradil a vyrazil jej na rohový kop, ze kterého už hosté výrazně nezahrozili.

Respektive, z prvního nařízeného rohu ne, z toho druhého už se jim vedlo o mnoho lépe. Maďarská radost zavládla na Faerských ostrovech poté, co se centr od rohu snesl před brankáře a po závaru v jeho pokutovém území se míč po několika odrazech dostal k Adamu Szalaiovi. Ofenzivně laděný hráč už neměl problémy dopravit míč do opuštěné brány a Maďarsko vedlo o jednu branku.

Maďarsko se nevzdávalo ofenzivního pojetí a chtělo svůj náskok pojistit. Hosté mohli navýšit vedení svého celku přízemní střelou Tőzséra, kterou brankář Nielsen vyrazil pouze před sebe. Tam už na dorážku číhal Nikolić, ale trestuhodně napálil míč vysoko nad břevno! Ve druhé půli se lépe dařilo opět Maďarům, když Tőzsér zkoušel z pravé strany hřiště odcentrovat, ale jeho pokus byl příliš silný. Olsen poslal na Edmundssona dobrou přihrávku, ten se dokázal obtočit kolem bránícího hráče a pokusil se vystřelit, ale jeho pokus byl zablokován.

Domácí se ovšem nevzdávali a Edmundsson se pokusil v pokutovém území vystřihnout nůžky. Míč sice trefil, jenže jeho pokus postrádal jakoukoli razanci, takže se míč stočil mimo. Další akci si vzal na starost Dzsudzsák, ale ani jeho pokus neskončil v síti. Mohl za to především brankář Nielsen, který jej vyrazil mimo. V nastaveném čase se ještě domácí Faerské ostrovy dostaly do velké šance, když po rohovém kopu zakončoval střídající Kaj Bartalstovu, ale ani on neměl příliš mnoho štěstí. Maďaři tedy dokázali porazit domácí Faerské ostrovy a připsali si cenné tři body. I díky nim jsou nyní se čtyřmi body na čtvrtém místě skupiny F.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Madari musi za 3 body...tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele