Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
12.10.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Estonsko - Švýcarsko 0:1

Fotbalisté Estonska před zápasem se Švýcarskem ještě živili velmi malou naději na baráž, ovšem Slovinci na půdě trpaslíka ze San Marina nezaváhali a navíc Estonci v domácím prostředí nedokázali porazit už jistě postupujícího soupeře. Domácí sice neodehráli špatné utkání, ale nakonec ve čtvrté nastavené minutě inkasovali po vlastní brance obránce Ragnara Klavana a nakonec se rozloučili s touto kvalifikací svou šestou prohrou.

Estonsko obsadilo ve skupině čtvrté místo s deseti body a nechalo za sebou Litvu, která získala stejný počet bodů. Švýcaři skončili na pohodlném druhém místě s jednadvaceti body a mohou se těšit na účast ve Francii. Estonsko zahrozilo již ve třetí minutě, kdy se po nepovedené přihrávce Xhaky k míči dostával Zenjov, ovšem gólman Hitz dokázal odkopnout míč včas do bezpečí. O minutu později se domácí dostali ještě do větší příležitosti.

Z pětadvaceti metrů vypálil aktivní Vassiljev a hostující strážce dokázal povedeným zákrokem balón vyrazit. Švýcaři poprvé zahrozili až sedm minut před přestávkou, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Xhaka a jeho křižný přízemní pokus minul těsně vzdálenější tyčku. O dvě minuty později pálil z pravé strany pokutového území Shaqiri, gólman Aksalu dokázal jeho přízemní pokus u bližší tyče zkrotit.

V úvodu druhé půle operovali domácí kolem šestnáctky soupeře, nicméně skórovat mohli hosté ve 49. minutě. Zcela osamocen se v pokutovém území ocitl Mehmedi, v tváří tvář proti Aksalovi neuspěl. Po necelé hodině hry zkusil akrobaticky z deseti metrů zakončit Derdiyok, jenže domácí brankář neměl s touto střelou větší problémy. V 66. minutě si domácí Puri navedl balón blíže do středu a jedovatě vypálil, nicméně Hitz jeho ránu u levé tyče chytil.

Hostující gólman musel znovu zasahovat o tři minuty později, kdy brilantně vyrazil tvrdý pokus Antonova. Po následném rohovém kopu zakončoval na zadní tyči střídající Lindpere, hostující defenzíva na poslední chvíli míč zablokovala. V první nastavené minutě neproměnil obrovskou možnost Purje, který po křižné přihrávce před branku naprosto selhal a z metru vysoko přestřelil švýcarskou svatyni.

Když už se zdálo, že se diváci branky nedočkají, tak do vlastní sítě zamířil Klavan. Velký podíl na vítězné brance měl Embolo, který na levé straně přetlačil Jäägera, efektivně obešel Metse a přihrával po zemi před branku. Tam chtěl Klavan odkopnout balón do bezpečí, jenže ho nešťastně tečoval přímo k bližší tyčce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:3

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele