Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
14.06.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Estonsko - San Marino 2:0

Fotbalisté Estonska potvrdili úlohu mírného favorita v souboji s trpaslíkem ze San Marina a po vítězství 2:0 si ještě udrželi reálnou naději alespoň na baráž. V tabulce skupiny E se dostali na čtvrté místo o bod před Litvu a na třetí barážovou pozici Slovinska ztrácejí body dva. Hosté ani tentokráte nedokázali skórovat, nicméně nepředvedli úplně špatný výkon a za porážku o dvě branky se rozhodně nemusejí stydět.

Obě branky estonského výběru vsítil Sergej Zenjov, který otevřel skóre deset minut před přestávkou a náskok pojistil krátce po hodině hry. Nicméně do první možnosti tohoto duelu se dostali hosté přesně po odehrané čtvrthodině. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil záložník Tosi a gólman Aksalu famózním zákrokem vyrazil míč mířící do horního levého na rohový kop. Od této chvíle už ale hrozili převážně domácí.

Nejprve v 19. minutě po rohovém kopu Lindpereho hlavičkoval Aliku z hranice pokutového území o pár decimetrů nad horní tyčku, poté po půl hodině hry mohl skórovat pozdější hrdina Zenjov. Po krásné kolmici Vassiljeva dobře vystřelil, nicméně gólman Simoncini předvedl bravurní zákrok a svůj tým podržel. Nicméně ve 35. minutě již lovil balón ze své sítě, kanonýr Zenjov tentokráte nezaváhal.

Centr Lindpereho z pravé strany propadl přes Purjeho až na zadní tyč ke zcela volnému útočníkovi ruského Torpeda Moskva a ten z první s přehledem pokořil hostujícího strážce. Stejný hráč mohl přidat svou druhou branku v utkání pět minut po přestávce, nicméně jeho střílený centr odvrátil Simoncini na rohový kop. V 53. minutě spálil Zenjov ještě mnohem větší možnost. Kallaste z hranice šestnáctky napálil šajtlí levou tyč a od ní se míč odrazil do pravé tyče, domácí forvard pak nepochopitelně z metru odkrytou branku netrefil.

Po necelé hodině hry se před brankou San Marina zjevil nikým nehlídaný Vassiljev, z voleje však mířil těsně mimo. V 63. minutě využil Zenjov přízemního centru Kallasteho z levé strany a v pádu pokořil Simonciniho - 2:0. Ve zbývajícím průběhu nejprve pálil těsně vedle ze střední vzdálenosti Vassiljev, v 74. minutě neproměnil největší možnost San Marina Hirsch, který po sražené přihrávce z levé strany mířil z hranice brankového území zhruba metr vedle pravé tyčky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x by ma vobec neprekvapil. ale kludne to moze byt aj 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele