Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
05.09.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estonsko - Litva 1:0

Estonsko v důležitém utkání s Litvou uspělo. Tři body mu zajistil v 71. minutě Konstantin Vassiljev a právě díky němu má pobaltská země stále šanci probojovat se na závěrečný šampionát. Hosté ve skupině prohráli popáté v řadě a s jejich nadějemi to nevypadá dobře. Za těchto posledních pět zápasů mimochodem vstřelili jen jednu branku.

Kouč Magnus Pehrsson už před utkáním avizoval, že jeho mužstvo je připraveno, jako nikdy předtím. A výsledek dává Estoncům opravdu dobrý příslib pro následující střetnutí ve Slovinsku. Litva naopak potvrdila, že je v pořádné krizi. Soupeř mu vrátil porážku z října minulého roku naprosto stejným způsobem.

Domácí byli na hřišti lepším týmem. Litevská obrana působila hodně nejistě, a především pak díky Klimavičiusovi a Žaliukasovi. Prvně jmenovaný mimochodem po půlhodině hry neuhlídal na křídle Lindpereho, ten pak našel ve volném prostoru Klavana, jenž však neusměrnil hlavičku tam, kam by potřeboval.

Pehrssonovi svěřenci drželi i po přestávce více míč na svých kopačkách, byli však frustrovaní tím, že se nedokázali prosadit do nějaké větší gólovky. Jejich snaha byla nakonec odměněna devatenáct minut před koncem. Zenjov dokázal skvěle podržet balón, posunul ho ve správný čas na Vassiljeva a ten dělovkou pod břevno překonal gólmana Arlauskise.

Litva se ve zbytku zápasu zmohla prakticky jen na jednu jedinou vážnější možnost. Vyrovnat mohla ze standardky Novikovase. Jeho centr dopadal k nohám Petravičiuse, ale u bližší tyčky dokázal zasáhnout Zenjov, jenž odkopl míč do bezpečí. Se šesti body na kontě tak zůstali hosté v tabulce na předposledním místě.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pikantní souboj

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele