Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
12.10.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anglie veze z Estonska po nevýrazném výkonu výhru 1:0

Drahnou porci zápasu se zdálo, že by Anglie mohla uhrát jeden z nejslabších zápasů za éry Roye Hodgsona. Domácí Estonsko, které většinu druhé půle dohrávalo o deseti, stále vzdorovalo favorizovanému soupeři, až nakonec čtvrthodinu před koncem hosty přece jen vysvobodil Wayne Rooney. Angličané tak i po třech odehraných kolech zůstávají díky výhře 1:0 stoprocentní.

Není třeba polemizovat o tom, zda šlo o vítězství zasloužené, ovšem i tak se předvedený výkon blížil spíše marnosti z mistrovství světa, než svěžímu vánku v podobě působivé výhry ve Švýcarsku na úvod kvalifikace. Estonci jsou koneckonců v žebříčku FIFA až na jednaosmdesátém místě, přesně mezi Saudskou Arábií a souostrovím Antigua a Barbuda.

Od úvodní minuty nebylo pochyb o tom, kdo bude zápasu dominovat. Po půlhodině hry dokonce statistiky ukazovaly "barcelonské" držení míče ve výši 82 % v prospěch Angličanů. Přesto za celý první poločas si brankář Pareiko sotva sáhnul na balon. Rooney po hezkém pasu Wilshera z voleje těsně přestřelil a ze zbylých pološancí se rovněž nic mimořádného neurodilo. Estonci navíc několikrát vystrčili růžky v podobě protiútoků.

Po změně stran domácí utrpěli první těžkou ránu, když jejich kapitán Ragnar Klavan uviděl za fauly na Welbecka s Delphem dvě žluté karty a musel předčasně opustit hřiště. Ani pak však nenásledoval navzdory mohutnému územnímu tlaku žádný sled velkých šancí, snad jen Chambersův centr na klubového spoluhráče Alexe Oxlade-Chamberlaina volal po gólu, jenže mladý záložník hlavou míč pořádně netrefil.

Vysvoboditelem se tak nakonec stal střelec na slovo vzatý, tedy Wayne Rooney. Útočník Manchesteru United z přímého kopu technicky poslal míč přes zeď na bližší tyč a Pareikovi se ránu povedlo vyrazit pouze do tyče, od níž se míč odkutálel za brankovou čáru. Pro Rooneyho šlo o třiačtyřicátý zásah v reprezentačním dresu a na rekord Bobbyho Charltona mu již schází pouze šest. Málem se mu tento deficit povedlo zredukovat ještě v závěru utkání, ovšem podruhé si v samostatném úniku již na Pareika nepřišel. Angličané tak vévodí skupině E s devíti body a jednoznačným skóre 8:0.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
hradec

Estonsko 1:2 Anglie

Reagovat
Darren Fletcher

0:1

Reagovat
Sw!fty

jojo, super "tip"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele