Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
04.09.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Albánie 0:0

Fotbalisté Dánska nedokázali potvrdit v domácím prostředí úlohu favorita a ve velmi důležitém zápase s Albánií pouze bezbrankově remizovali. Po šesti zápasech mají na kontě jedenáct bodů stejně jako jejich páteční soupeř, ten ovšem disponuje zápasem k dobru a má tedy o něco blíže k přímému postupu na evropský šampionát. První poločas byl velmi vyrovnaný, v tom druhém byli o sto procent lepší Dánové.

Do první vážnější šance se dostali domácí po čtvrthodině hry, kdy vypálil z dvanácti metrů z levé strany Sisto, ovšem zamířil pouze do náruče gólmana Berishy. Albánie poprvé zahrozila v polovině úvodního dějství, kdy po centru z levé strany hlavičkoval v pokutovém území zcela volný Cikalleshi a gólman Schmeichel vyškrábl balón na rohový kop. Ve 28. minutě mohli jít hosté do vedení z velmi nenápadné akce.

Skvělou kolmici za obranu načasoval Gashi a Lenjani lehkou tečí z dvaceti metrů nasměroval míč těsně vedle pravé tyče. O poločasové přestávce se kabinou Dánska zřejmě prohnala velká bouřka a na hře to bylo opravdu znát. Nejprve byl v 53. minutě na poslední chvíli zablokován hvězdný útočník Bendtner, o čtyři minuty později po rohovém kopu Jakoba Poulsena hlavičkoval z pěti metrů Jørgensen a Berisha famózním tygřím skokem míč chytil.

V 65. minutě předvedl nádhernou kolmici za obranu Bendtner, na kterou si naběhl Jørgensen, nicméně z úhlu neprostřelil nohy skvělého brankáře Berishy. O pár minut později stanul Bendtner zcela sám na penaltovém puntíku, jenže příliš otálel se zakončením a balón mu na poslední chvíli sebral kapitán Cana. Dánsko sice dokázalo rozvlnit síť v 74. minutě zásluhou Bendtnera, jenže gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu bývalé opory Arsenalu.

O dvě minuty později poslal další vytříbený pas do šestnáctky Jakob Poulsen a k hlavičce se dostal obránce Kjaer, hostující svatyni o kousek minul. Pět minut před koncem se do poslední vážnější možnosti domácích dostával Bendtner, nicméně i tentokráte ho Cana odzbrojil fantastickým čistým obranným zákrokem. Domácím ještě mohli zbýt oči pro pláč ve druhé nastavené minutě, kdy po rychlém brejku pálil z pravé strany střídající Roshi, gólman Schmeichel svůj tým podržel.

Po závěrečném hvizdu vypukla v hostujícím táboře mohutná radost a není se co divit, vždyť Albánie je blízko k vytouženému postupu na EURO!

Autor: Viktor Sandev / dbu.dk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusim prekvapeni..tip X..0:0

Reagovat
veikko

Já ještě větší. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele