Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
10.10.2015 20:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Bulharsko 3:0

Chorvatsko neponechalo nic náhodě a drtivým vítězstvím 3:0 nad Bulharskem zůstává pevně v boji o přímý postup na mistrovství Evropy. Druhé Norsko sice nadále drží na svého balkánského soka dvoubodový náskok, ovšem v posledním kvalifikačním zápase jej čeká náročný výjezd k lídrovi z Itálie, zatímco Chorvaté zavítají na půdu poslední Malty.

Šťastnými střelci se v zápase s Bulhary stali Ivan Perišić, Ivan Rakitić a Nikola Kalinić, kteří hosty definitivně připravili alespoň o drobnou naději v podobě postupu do baráže. Domácí kouč Ante Čačić si tak odbyl nadmíru úspěšnou premiéru po svém nástupu do funkce na úkor Nika Kovaće, vždyť vedení se jeho svěřenci ujali hned v druhé minutě. Luka Modrić vysunul Perišiće k zakončení z bezprostřední blízkosti a křídelník milánského Interu snadno vsítil svůj pátý reprezentační gól v osmi kvalifikačních zápasech, do nichž nastoupil.

Deset minut nato mohl značně zdramatizovat utkání Aleksandar Tonev, jenže Danijel Subašić si s jeho prudkou ranou zdálky dokázal poradit. Tři minuty před odchodem do kabin pak zaslouženě aktivnější domácí podtrhli své vedení trefou číslo dvě. Křižnou střelou překonal brankáře Mitreva barcelonský záložník Rakitić.

Po změně stran již Bulhaři museli vrhnout všechny síly do útoku, jenže ukázněná obrana Chorvatska jim nedávala ani centimetr prostoru zadarmo. Devět minut před koncem pak dokonal suverénní prvenství domácích Kalinić, jenž po centru Perišiće zakončil bleskurychlý protiútok. Přesto Chorvaté před posledním zápasem s Maltou nemají přímý postup na Euro ve svých rukou - musí spoléhat na Itálii, že si doma s Nory poradí. Alespoň baráž však již jistou mají.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele