Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
13.10.2014 20:45 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Chorvatsko - Ázerbájdžán 6:0

Chorvaté znovu udrželi čisté konto, ale především i potřetí v řadě vyhráli, a vedou tak tabulku skupiny H díky lepšímu skóre před Itálií. Ázerbajdžán naopak předvedl v dosavadní kvalifikaci svůj nejhorší výkon a spadl dokonce na samotné dno. O výsledku bylo rozhodnuto už o poločase, ke čtyřem brankám pak v tom druhém přidali domácí ještě další dvě.

Svěřenci Nika Kovače dominovali utkání už od samotného začátku. Už v 8. minutě hlavičkoval z vyložené možnosti těsně nad Rakitič, o pár chvil později pak Srna z levé strany přihrál na hranici malého vápna, kam si naběhl Kramarič a z blízkosti pohotově zakončil. O pár chvil později Kramarič ovšem mířil pouze mimo.

Šancí Ázerbajdžánu bychom mohli spočítat určitě na prstech jedné ruky. Jednu z takových měl ve 22. minutě i Alijev, jenže střelu pravačkou poslal jen vedle. Jedenáct minut před koncem první půle Chorvatsko navýšilo náskok. Rakitič poslal centr ze standardky na Perišiče, jenž hlavou uklidil balón pod břevno.

Závěr poločasu Ázerbajdžánu nevyšel už vůbec, inkasoval totiž dvakrát během velmi krátké chvíle. Nejprve Pranjič poslal nadýchaný balón na hlavu Perišiče, který hlavou přesně zakončil, a jen o pár desítek vteřin později se střela Modriče odrazila k Brozovičovi, jenž se rovněž ze stoprocentní pozice nemýlil.

Chorvatský gólostroj pokračoval i po obrátce. Srna byl faulován ve vápně Allahverdijevem, penalty se ujal Modrič, jenž navýšil náskok už na pět branek. O čtyři minuty později stvrdil hostující zmar moment ze 61. minuty, poněvadž Sadigov si srazil Perišičovu přihrávku z levé strany přímo do vlastní brány.

Zbytek tohoto střetnutí se dohrával prakticky už jen z povinnosti. Čím více se blížil konec, tím chorvatská reprezentace polevovala na koncentraci, a soupeř tak měl k dispozici několik slibných možností. V 84. minutě tak musela být Nazarovova střela zablokována. V nastavení ještě Halilovičova rána skončila na tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele