Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
15.11.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Švédsko 1:1

Černá Hora si se Švédskem rozdělila body a může být ráda, že se jí povedlo alespoň uhrát bod. Hosté totiž prakticky po celý zápas vedli díky brzké brance hvězdného útočníka Zlatana Ibrahimoviće a o tři body je připravila až nepozornost v závěru zápasu. Deset minut před koncem utkání proměnil rozhodující penaltu Stevan Jovetić.

Domácí tým trápí především střelecká forma a ani dnes to v Podgorice neskončilo nějakou kanonádou. Brankové hody se nekonaly ani přesto, že švédský tým vedl do boje uzdravený střelec Zlatan Ibrahimović. Při zranění Mirka Vučiniće zbyla veškerá snaha o vstřelení branky na mladíkovi Stevanu Jovetićovi. Oba hvězdní zakončovatelé se nakonec prosadili, ale na jejich zásahy nikdo další brankou nereagoval.

Už v páté minutě se stadionem neslo nesouhlasné pískání, když Zlatan Ibrahimović, který se hnal za míčem, po souboji s obráncem upadl. Kdo nepískal po zákroku ve vápně, to byl sudí Collum, tedy postava pro pískání nejpovolanější. Na druhé straně se Stevan Jovetić dostal do vápna, ale jeho přízemní střele scházela přesnost a Isaksson tak nemusel zasahovat. Inkasoval jeho protějšek. Zmatků v obranné činnosti domácích využil Zlatan Ibrahimović, který byl ve správný čas na správném místě. Míč se zdál po centru do vápna již ztracený, ale obránce jej nakopl přímo do soupeře, od něhož se odrazil k Ibrahimovićovi - 1:0.

O dvě minuty později mohli domácí hráči kontrovat, když se centr ve vápně snášel na hlavu Stevana Jovetiće, který si perfektně naskočil na míč a poslal jej na bránu. Balon sice směřoval po břevno, ale brankář Andrea Isaksson jej bravurně vytáhl mimo tři tyče.

Hostující celek byl posléze aktivnějším celkem a brankáře Brožoviće ohrožoval hned několikrát. Kim Källström to zkusil z přímého kopu, ale po jeho ráně skončila míč nad domácí brankou. Na bránu černohorského gólmana se řítil další rychlý protiútok a opět z něj mohli hosté udeřit. Až příliš silně do míče ale udeřil Zlatan Ibrahimović, který chtěl využít zpětné nahrávky. Balon ale trefil velmi špatně a namířil jej dva metry nad břevno. Deset minut před skončením první půle se největší ofenzivní zbraň Hamrenova týmu dostala opět do akce. Ibrahimović prokličkoval ve vápně s míčem u nohy až do zakončení, ale jeho rána se nakonec stočila těsně kolem tyče!

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, když se slalomem s míčem u nohy dostával ke střele Stevan Jovetić, ale útočník Manchesteru City si nepočínal nejlépe s umístěním střely a pálil vedle. Z dálky to zkusil ještě domácí Damjanović, ale s jeho slabým pokusem si Isaksson v pohodě poradil. Dvacet minut před koncem se Stevan Jovetić opět dostal k hlavičce, ale ani tentokrát brankáře Isakssona nevystrašil.

O chvíli později musela obrana domácích vyhlásit stav nejvyšší nouze, protože ke švédskému přímému kopu se postavil Zlatan Ibrahimović a nemířil špatně. Jeho rána naopak orazítkovala tyč! Srovnat krok mohl na druhé straně hodně netradiční střelec - Marko Baša z Lille, původním povoláním stoper. Ocitl se velmi špatně hlídán na zadní tyči, ale promáchl, a míč poslal hodně nad břevno. Deset minut před koncem ale nenápadná akce znamenala srovnání. Vladimir Jovović byl faulován ve švédském vápně, k míči se postavil Stevan Jovetić a nemýlil se. Ani to ale švédskému týmu nemuselo zlomit vaz. Stačilo, aby Albin Ekdal alespoň trochu mířil a míč po krásné nahrávce do vápna poslal do brány. Ačkoli byl nehlídán a jen dva metry od brány, zamířil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2....2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele