Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
09.10.2015 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Černá Hora - Rakousko 2:3

Divoký zápas se odehrál v Černé Hoře, kde hostující Rakousko nakonec potvrdilo roli papírového favorita, přestože již šlo do utkání s jistotou postupu na Euro a hned dvakrát muselo dotahovat nepříznivý stav. V druhé minutě nastavení pak rozhodl střídající Marcel Sabitzer a krutě tak ukončil černohorské naděje na možný postup do baráže.

Domácí vedli po brance kapitána Mirka Vučiniče a znovu i po trefě Fatose Beciraje, jenže Rakušané doposud v kvalifikační skupině G nepoznali přemožitele a zásluhou gólů Marca Janka s Markem Arnautovičem stáhli skóre devět minut před koncem na remízových 2:2. Dvě minuty nato naskočil do hry Sabitzer, jenž posléze v nastavení využil přesilovky po Vučiničově vyloučení a znemožnil soupeři ukořistit třetí místo ve skupině. Rozdíl mezi čtvrtou Černou Horou a třetím Švédskem totiž jeden zápas před koncem činí čtyři body.

Před zápasem sice byli hosté jasným favoritem, vždyť dokázali ovládnout všech nedávných sedm zápasů, jenže zároveň již hráli pouze o čest. To Černé Hoře šlo o všechno. Přesto to byli Rakušané, kdo v úvodních minutách herně dominoval a brankář Vukasin Polekšič se měl co ohánět, aby nepustil Prödlovu hlavičku. Přesto průlom skóre přišel na opačné straně: ve dvaatřicáté minutě Nikola Vukčevič poslal do ohně skvostný centr a pro kapitána Vučiniče nebyl žádný problém usměrnit jej do sítě.

Rakousko však vyrovnalo hned deset minut po změně stran, když se Janko na zadní tyči zmocnil míče po Harnikově centru a zblízka skóroval. Černohorci poté znovu převážili misky vah na svou stranu zásluhou Beciraje a jeho prudké rány z odraženého míče po rohovém kopu, jenže i na tento úder našli Rakušané odpověď. Záložník anglického Stoke City Marko Arnautovič v jednaosmdesáté minutě pohlednou individuální akcí znovu srovnal, když prokličkoval do pokutového území a přízemní ranou překonal Polekšiče.

Ani to však nebylo z Podgorice všechno - nejprve uviděl červenou kartu rozjívený Vučinič a následně zarmoutil všechny domácí příznivce Sabitzer, jenž z hranice pokutového území napřáhl a přesně trefil na konečných 3:2 pro Rakousko.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi jak k tomu zapasu Rakusane pristoupi....postup jisty,tak je mozne ze zahraji s nejakymi nahradniky na pul plynu...tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Manau

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ak by Rakušania taktizovali koho by radšej videli na Euru, respektívne v baráži, tak by mali tento zápas prehrať... myslím si že Čierna Hora je lahší súper ako také Švédsko alebo Rusko... nebudem tipovať

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
vanGomm

Obávám se,že Černá Hore je ze hry venku a to i když by vyhrála oba své zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele